- Arkiv
-
-
Blåtungeviruset ble kjent for næringen på sensommeren i fjor. Sviknotten er nå i vinterdvale, men det nærmer seg raskt vår og beiteslipp for småfe og storfe i området. Hva skjer da? Hva bør vi gjøre? Basert på tilbakemeldinger og en tydelig stemme fra næringen, blir det nå arrangert to møter – ett på kveldstid og ett på dagtid
-
Det er påvist munn- og klauvsyke (MKS) i Tyskland. Nå øker Mattilsynet beredskapen også her i landet.
-
Her er estimert prisløype for småfe det neste halvåret.
-
Fatland, styret i Norsk Limousin og Limousin UNIK ønsker dere hjertelig velkommen til en kjekk dag i auksjonshallen fredag 7. februar kl. 10.30.
-
Marcus Milwertz Madland mener jobben som slakter er både utfordrende og givende. Nylig tok han fagbrev hos Fatland Jæren, og etterspørselen etter flere som ham er stor over hele landet.
-
til 90 kroner pr gris, og innfører kombinerttillegg for SPF besetninger på kr 20 pr slaktegris
-
Fatland Ølen og Jæren slakter fremdeles Høylandsfe og vi innfører ikke trekk
-
Trekksatsen økes til kr 1700 fra 1. januar 2025 for storfe som bedømmes som skitne i kategori 2 ved slakting. Hensikten er å redusere trenden av stigende antall skitne dyr som sendes til slakting, og samtidig dekke ekstrakostnader slakteriene har med hygienisk slakting av slike skitne dyr.
-
I samarbeid med Rogaland Sau og Geit inviterer vi til fagdag 1. februar 2025
-
Fatland øker vektgrensen til 95 kg slaktevekt for Optimaliseringstillegget
-
-
-
-
-
Fra 11. – 17. november skal hele en million pakker kjøttdeig selges som medlemskupp i Coop-butikker over hele landet. Ove Sandli ved Fatland Salg er svært fornøyd med leveransen, som inneholder 100 prosent norsk kjøtt fra Fatland-bønder.
-
For Roar Stentun har jobben som selger og kjededirektør i Fatland blitt som en livsstil. – Vi må utvikle oss hele tiden, og da er det viktig å ta telefonen uansett når den ringer, sier den engasjerte salgssjefen.
-
Pris- og vektnedgang på gris i desember er viktig og riktig for å få mest mulig ribbe og julemat til kundene våre til jul
-
Småfeslakting fram mot jul 2024 og i starten av 2025
-
I slutten av september ble tankmelk fra 675 melkebesetninger undersøkt for antistoffer mot blåtungevirus, skriver Animalia. Målet var å få mer kunnskap om utbruddets omfang og alle besetningene som fikk påvist antistoffer i tankmelk er kontaktet av Mattilsynet.
-
I forbindelse med utbrudd av blåtunge, er det krav om prøvetaking både fra Mattilsynet og fra næringa for å unngå spredning av virus. Det er forskjellige krav for ulike kategorier av dyr.
-
-
Norske bønder sin psykiske uhelse har økt de siste årene, og dette er en sak som engasjerer både Fatland-rådgiver Roxana Schomann og styreleder i Etne bondelag, Roar Gundegjerde.
-
Onsdag 2. oktober åpnet Jostein Birkenes og Marta Elisabeth Eide Birkenes dørene til sitt nye grisefjøs i Etne. Fatland var på plass og serverte over hundre besøkende grillmat i høstsolen.
-
Den alvorlige dyresykdommen blåtunge er påvist i Rogaland og Agder. Nå innfører Mattilsynet tiltak i den aktuelle sonen, målet er å begrense spredning av sykdommen til andre deler av landet.
-
I helgen gikk NM i saueklipping og ullhåndtering av stabelen i Etne. Klippere fra innland og utland møttes til dyst, og Fatland-klipper Åsmund Kringeland havnet på pallen.
-
-
I 25 år har Andreas Helgevold jobbet som transportansvarlig ved Fatland Ølen. Nå venter pensjonisttilværelsen, og arbeidsoppgavene skal overleveres til ingen ringere enn sønnen, Olav Anders Helgevold.
-
Lørdag 28. september kl. 11 - 13.30 blir det arrangert åpent fjøs hos Maria Nesse (25) som driver med ammeku-produksjon på gården Nesse i Sveio.
-
Torsdag 26. september holder Mattilsynet et informasjonsmøte om blåtunge for produsenter og dyreholdere med mottakelige arter, samt aktuelle næringsaktører i Agder og Rogaland.
-
Jørn Apeland og Ingrid Haugen satser og investerer i nybygg for melkeproduksjon og ammekyr.
-
Mattilsynet melder at sykdommen blåtunge er påvist i tre sauehold i Agder. Sykdommen kan være dødelig for sauer, men gir sjelden dødelighet hos storfe.
-
– I diskusjonen om bærekraftig matproduksjon må vi framheve den norske bonden, og sørge for at bøndene har gode rammevilkår, sier Vidar Fatland, konsernsjef i Fatland AS.
-
-
– Vi sponser Blinkfestivalen for å kunne gi noe tilbake til Sandnes, sier konsernsjef i Fatland, Vidar Fatland.
-
Fatland Gruppen AS er Norges nest største kjøttbedrift. Gruppen sysselsetter 1004 personer og har anlegg i Ølen, Jæren, Oslo, Sandefjord og Oppdal. Totalt omsatte konsernet for 6,1 milliarder kroner i 2023.
-
Vi innfører Fatland Ekstra kr 1,50 pr kg i perioden 29. juli (uke 31) til 30. august (uke 35) og håper at flere velger å slakte i denne perioden.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Gode griseprodusent - dette er viktig!
-
-
Sjekk når vi er nær deg og sett av tid i kalenderen.
-
-
-
-
-
-
Mattilsynet anbefaler å ikke innføre grovfôr fra Sverige til Norge før smittesituasjonen er mer avklart.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Vi trenger mer storfeslakt for å dekke etterspørselen for ferskt storfe i markedet. Derfor øker vi prisen med 1,50 kroner fra og med i dag.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
14.-17. november går Agroteknikk av stabelen i Nova Spektrum på Lillestrøm og Fatland Oslo AS er på plass.
-
Siden det er påvist blåtunge i Agder blir alle kåringsjå i Rogaland og Agder som skulle arrangeres før 25. september avlyst. Dette fordi en ønsker å begrense smitten mest mulig.
-
-
-
Torger Frøyland er opptatt av at produsentene skal klare å optimalisere drifta og styrke den økonomiske grunnmuren. Nå gleder den ferske storfe-rådgiveren seg aller mest til å reise rundt på gårdsbesøk.
-
-
-
-
-
Snart når vi 3500 medlemmer – bli en del av vårt voksende sauefellesskap.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Se bilder her
-
Fotballdommer ble suspendert etter atuografjakt - Nå hylles en gavmild Erling Braut Haaland.
-
-
-
-
-
-
-
I ettermiddag vant Fatland NM-gull i kategorien "Grill og Wiener", "Tradisjonelle pølser", "Fenalår" og "Spekekjøtt oppskåret".
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
For å forhindre og redusere smitte av koronaviruset har vi iverksett en rekke tiltak når sjåfører skal rundt på gårder. Vi har også laget noen retningslinjer for bønder imøte med våre arbeidere.
-
Vi i Fatland er opptatt av at bonden holder seg frisk. Derfor oppfordrer vi alle bønder til gjøre det de kan for å unngå å bli smittet og spre smitte.
-
-
-
-
-
-
Prognosert prisløype for lam 1. halvår 2024
-
-
-
-
-
-
Invitasjon til webinar om Mattilsynets tilsynskampanje
-
-
-
Hvor kommer egentlig maten vår fra? Møt den norske grisebonden og grisen i deres fjøs - fra grisefødsel til slakt.
-
Nå kan du handle arbeidstøy, profilklær og verneutstyr på nett.
-
Avtalen sikrer Fatland enda større tilgang på norske kjøttråvarer i et marked der forbrukerne er stadig mer opptatt av norsk kvalitetsmat.
-
Italienerne trygler om mye mer norsk storfeskinn. Fatland Hud & Skinn kunne solgt mye mer.
-
Enormt mange Fatland-produkter ble satt pris på av smaksjuryen i NM i Kjøttprodukter 2018.
-
På en vanlig produksjonsdag kan det bli laget mellom 16 og 20 tonn pålegg og 14 tonn med pølser ved Fatland Sandefjord.
-
Fatland har et omfattende salgsapparat opp mot butikkene. 25 ansatte sørger for at de Fatland-produserte viser godt igjen i flest mulig butikker.
-
En dyrebilsjåfør må både være en god dyrekjenner, men også en super menneskekjenner.
-
Stor etterspørsel etter kjøtt gjør at Fatland trenger enda flere kvalitetsprodusenter enn de over 5.000 produsentene som allerede har valgt oss.
-
Medaljedryss for Fatland under NM i kjøttprodukter også i 2017.
-
Gratulererer Åsmund Kringeland med kjempesterk NM-tittel.
-
I år er det 125 år siden Rasmus Bjørnsen Fatland dro fra gården Underbakka i Vikedal og til Oslo for å selge kjøtt.
-
Årets matfest i Stavanger ble tidenes mest besøkte for Fatland.
-
Norges største private kjøttbedrift ble hedret på næringslivskonferansen NæringsGIV 2017.
-
Det økonomiske resultatet gir Fatland-konsernet muligheter til å investere for videre vekst og fortsatt tilby produsentene markedets beste priser for levering av dyr.
-
– Det er avgjørende at unge mennesker ønsker å gå inn i næringen, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.
-
Norges beste saueklippere jobber i Fatland.
-
Fatland forsynte seg grovt fra medaljefatet i NM i kjøttprodukter 2016 da vinnerne ble offentliggjort tirsdag.
-
Hver dag kjører Ole Fatland (90) til Fatland Ølen for å hente posten og holde kontakten med det som foregår i konsernet.
-
Før og etter et generasjonsskifte kan det være mange spørsmål som dukker opp og papirarbeid som må gjøres.
-
-