Siste nytt

reidar og siw

Skal levere frilandsgris til Coop

Siw Wasenius og Reidar Andersen hadde egentlig tenkt å avvikle frilands-griseholdet. Så tok Coop kontakt etter tips fra Fatland.

Det skriver Nationen i artikkelen om Siw Wasenius og Reidar Andersen. De driver Ekeberg gård, og har drevet aktivt med frilandsgris i flere år. Bøndene på Skiptvedt hadde egentlig tenkt å avvikle griseholdet – men nå skal Coop Mega selge produkter av deres frilandsgriser, skriver Nationen.

De har nylig inngått samarbeid med Coop, etter at Fatland videreformidlet kontakt da Coop ønsket tips om hvem som drev med frilandsgris.

– Coop Mega, kokker og hele teamet til Fatland kom på besøk til oss. Da bestemte de seg for at de ville gå for managementet vi hadde, sier bonde Siw Wasenius til Nationen.

Ifølge avisa, kommer første pulje frilandsgriser februar 2023. De 300 grisene mates, blir kost med og får boltre seg i naturen før de sendes til slakt på Fatland. Det blir to sendinger per år.

– Vi har i år sendt to innsett til slakt, som vil si cirka 600 griser. Da visste vi ikke at Coop Mega ville kjøpe dette produktet, sier Wasenius til Nationen.

Les artikkelen på Nationen si nettside her!

Foto: Johan Patrick Bredesen

Andre saker