Siste nytt

vm sammenlagt podium[30202]

Haga ble historisk verdensmester

Motorsykkelføreren Sondre Haga (23) fra Sandnes er verdensmester sammenlagt.

– Jeg lå på en andreplass på første runden, bare en prikk bak hovedkonkurrenten, spanske Pablo Suarez, sier Haga.

Søndag tok føreren fra Riska motorsykkelklubb tredjeplass i Italia og ble dermed historisk verdensmester sammenlagt. Klubben, også kalt Gekko, er sponset av Fatland.

– Jeg er fornøyd med tredjeplassen, og det aller viktigste er at det holder til å vinne sammenlagt. Det er en helt suveren følelse. Dette har jeg jobbet hardt og målrettet for i over halve livet mitt. Helt rått, sier Haga.

Et historisk VM-gull

– Dette er en prestasjon helt i en klasse for seg selv. Det er første gang en norsk trialutøver vinner VM-gull, sier manager og far Martin Haga.

– Det var som vanlig jevnt i toppen i dag. Spenningsnivået til Sondre var nok en del høyere enn vanlig. Trial er en veldig mentalt krevende sport og det krever sitt å regulere det i den situasjonen Sondre har vært, sier Martin Haga.

Tid til feiring

– Det blir nok en liten feiring her i kveld og et par rolige dager i Milano sammen med kjæresten min i starten av uka. Det blir deilig etter det kjøret jeg har hatt i det siste, sier Sondre Haga.

Neste løp er allerede om en uke på Monza-banen i Italia. Da skal Haga kjøre sammen med det norske laget, der Jarand Mathias Vold Gunvaldsen og Mats Nilsen er med. Det blir kjekt å være på lag, ikke bare på trening, men også i løp, sier Haga.

Andre saker