Siste nytt

DSC07476

Spennende ny teknologi testes ut hos Fatland Oslo

Fatland Oslo har sammen med Animalia og japanske Mayekawa startet et spennende samarbeid for å teste ny teknologi for utbeining av svin.

I forrige uke var ingeniører fra Mayekawa på plass for å sette opp en utbeiningsrobot som i fremtiden skal kunne beine ut hele grisen. Systemet kombinerer røntgen og 3D-teknologi for å analysere stykningsdelene før kjøttet går videre til utbeiningsroboten. Maskinen ble ferdig montert på lørdag.

Maksinen under bygging

Fatland stiller med lokaler, råvare og testing, mens Animalia leder prosjektet på vegne av Mayekawa. Ambisjonen er å kunne skalere systemet til seks roboter eller flere i fremtiden.

– Det vi har sett så langt, er at råvarekvaliteten vår – spesielt på skinker og gris generelt – er svært høy. Det gjør oss optimistiske, og vi tror det blir enklere å lykkes med teknologien i Norge enn i mange andre land, forteller Ove Malvin, daglig leder ved Fatland Oslo.

– Vi er stolte over å være først ute med å prøve dette i Norge, og vi gleder oss til å se hvor langt vi kan ta det, legger han til.

Vil du se hvordan det hele ser ut i praksis? Sr videoen under - her får du høre Ove Malvin fortelle om prosjektet og se ingeniørene i arbeid.

Andre saker