Siste nytt

bilde 1

Fra sommerjobb til spennende controller-stilling

Sandra Sæland (30) fikk sin første jobb i Fatland allerede da hun var 13 år. Etter mange år med sommerjobb, fikk hun i 2017 fast jobb som controller etter ferdig utdannelse.

Da Sandra startet opp med småjobber i Fatland Jæren pakket hun blant annet ull i sekker, i tillegg til at hun var fast med på Fatland sitt arrangement under Gladmaten i Stavanger. Det ble mange år med sommerjobb på vaskeriet, da hun studerte ble det også deltidsjobbing på kontoret i bedriften. Sandra studerte økonomi og administrasjon ved Universitetet i Stavanger og i 2017 fullførte hun en mastergrad innen siviløkonomi.

Variert stilling

Da studiene var fullførte ventet fast jobb som controller i Fatland. En jobb Sandra mener er både utfordrende og lærerik.

– Jeg vet at mange i lignende stilinger i andre bedrifter mener jobben kan være litt ensformig. Det er den absolutt ikke her i Fatland. Her får jeg være med på litt av alt, både innen likviditet, investeringer og budsjettering. I tillegg til at jeg følger opp kunder, fordringer(?) og regnskap.

– Det er også mye ad hoc-basert jobbing, blant annet ved å sette opp analyser og lage rapporter. Jeg liker å jobbe strategisk, og det får jeg sjans til her, forteller Sandra.

Spennende bransje

Hun liker spesielt godt at arbeidshverdagene ikke er like.

– Det er veldig mye som skjer i konsernet, både med tanke på utvikling og stadig nye digitale program som effektiviserer jobben vår. Det er veldig spennende å få lov til å være en del av den utviklingen, mener hun.

– Og du vet aldri helt hvordan arbeidsdagen blir, det dukker stadig opp uventede oppgaver. Slakteribransjen er en spennende bransje som hele tiden er i utvikling, og som ikke minst er avhengig av mange andre aktører for å kunne drive, mener Sandra. Hun legger også vekt på at arbeidsmiljøet i bedriften er bra.

– Det er viktig, her er det kjekke kollegaer og jeg trives godt, slår hun fast.

Andre saker