Siste nytt

Åsmund Kringeland jublet da han sto øverst på pallen under premieutdelingen til NM i saueklipping. Inge Morten Trondstad tok andreplassen, Kjetil Torland tok tredjeplassen. Foto: Knut Evensen

Tredobbelt Fatland på NM-pallen

Norges beste saueklippere jobber i Fatland.

Åsmund Kringeland, profesjonell saueklipp ved Fatland Ølen gikk helt til topps under NM i saueklipping og ullhåndtering under Fårikålfestivalen i Ringebu og kan kalle seg dermed kalle seg norgesmester! I

kke nok med det: Inge Morten Tronstad (også Fatland Ølen) og Kjetil Torland (Fatland Jæren) inntok resten av premiepallen.

– Det føles veldig godt, sier Åsmund Kringeland til Nationen etter lørdagens tittel.

Han har vært i finalen i NM de siste fem årene, men dette var første gang han vant konkurransen. Han klipte 12 sauer på vel 9 minutter, og brukte kun 41 sekunder på den raskeste sauen.

– Jeg har jobbet bevisst med å bli bedre teknisk, og bli bedre med utstyret jeg bruker, så jeg tror det kan ha gjort utslaget, sier Kringeland som er profesjonell saueklipper ved Fatland Ølen.

– Jeg har vokst opp på gård og lærte først å klippe med håndsaks av faren min, så jeg har det i blodet. Nå har jeg har drevet med saueklipping på et profesjonelt nivå i 15 år, sier Kringeland til Nationen.

Nå blir han Norges representant når VM i saueklipping arrangeres i byen Invercargill på sørkysten i New Zealand 9.–11. februar neste år.

– Jeg har jobbet på New Zealand flere sesonger og har mange gode venner der. Når det gjelder konkurransen har jeg forhåpninger om å klare å nå en semifinale. Jeg har litt konkurransetrening, så jeg tror jeg kan hevde meg, sier Kringeland.

Totalt sto 86 på deltakerlisten under norgesmesterskapet i Ringebu.

Andre saker