Siste nytt

Cristian-edit

Til Fatland fra kontinentet

Rumenske Cristian Minoiu (45) er ny BI-spesialist i Fatland. Han går inn i jobben fra bankbransjen i Praha.

I månedsskiftet gikk Cristian Minoiu (45) inn i ny jobb innen forretningsinnsikt, eller business intelligence (BI), i Fatland-konsernet. Som BI-spesialist skal Cristian jobbe med analyse av data, utvikling og administrasjon av databaser og fremskaffing av virksomhetskritisk informasjon. Målet er å bidra til bedre kundeforståelse i hele Fatland, selv om arbeidsstedet hans er Jæren-kontoret.

– Dataene er samlet inn fra oss og fra leverandører. De kan gi viktig innsikt for et selskap som Fatland, forklarer Cristian.

Cristian skal bidra til å skape et så presist beslutningsgrunnlag som mulig for ledelsen.

– Jeg skal raskt fremskaffe relevante rapporter som kan øke hver avdelings forståelse som kreves for å ta avgjørelser, sier Cristian.

BI-spesialisten kommer fra en lignende stilling ved banken Barclay’s tsjekkiske kontor i Praha, hvor han jobbet tett med folk fra ulike land. I tillegg til bank og forsikring, har Cristian også erfaring fra møbelindustrien, fra analyseverktøy i teknologiselskapet HP sine nettsider og utvikling av HR-database hos Smartree i Romania.

Erfaringen vil han bruke i sin nåværende jobb hos Fatland, som er hans første jobb i Norge. Etter å ha besøkt Norge for første gang i 2007, ville Cristian tilbake, ikke bare på ferie. Han er svært friluftsinteressert, og trives med å ha naturen tett på. Det står i kontrast til millionbyen Bucuresti, hvor Cristian kommer fra, som også går under kallenavnet lille Paris. Nå ser Cristian frem til å lære mer om norsk kultur og språk etter hvert som han har etablert seg i leiligheten i Sandnes.

– Ellers liker jeg å lese bøker, høre på radio og musikk – og selvsagt forbedre min muntlige norsk, smiler Cristian.

– Jeg har også noen programmeringsprosjekter på si, og kommer til å utforske lokalmiljøet . Her er mange muligheter, sier han.

Cristian skryter både av oppgavene og av miljøet i Fatland.

– Kollegaene mine er fantastiske. Alle er veldig hjelpsomme, og det er et hyggelig miljø her. Fatland er et bra sted å utvikle seg både teknisk, faglig og personlig, avslutter Cristian.

Andre saker