Siste nytt

20220929 110023

– Det kjekkeste er dyrehåndtering

I denne spalten blir du bedre kjent med noen av de flotte sjåførene våre. I dag tar vi en prat med Emilie Dalen Ask (27) fra Haugesund som er ansatt som dyretransportsjåfør i Ølen.

– Hva er det beste med å være dyretransportsjåfør?

– Det må være varierte hverdager med mange spennende steder og kjekke dyr. Det er fint å treffe bøndene og snakke om drifta deres, eller hvordan det er for meg å være jente i dette yrket. Det er noen kvinnelige sjåfører rundt om i landet, men ikke så mange her. Men dyrehåndteringa er det kjekkeste jeg vet, å oppleve ulike sorter og raser, og forskjellen fra besetning til besetning. Det er derfor jeg har denne jobben.

– Hvilke ruter kjører du?

– Jeg kjører hele Haugalandet, Sunnhordland og Ryfylke, og litt opp til fjells for å hente sau. Jeg kjører der de trenger meg.

– Hva hører du på i bilen?

– Jeg snakker mye i telefonen med kollegaer, venner og familie. Hvis jeg hører på musikk, så er det køntri. Ellers blir det breking viss jeg har vinduet oppe!

– Har du et spesielt minne fra jobben du vil trekke frem?

– Det å kjøre sauer fra fjellet. Det er det som har vært det kjekkeste. Sauesankingen har vært høstens høydepunkt.

– Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Da liker jeg å trene gjeterhundene og ponniene mine. Jeg er sosial, og så liker jeg å drive med sauesanking med folk som spør om jeg kan være med. Jeg kommer ikke fra gård – jeg er en byggefeltunge fra byen. Sauesanking er en fin måte å ta hundene med ut på.

Andre saker