Siste nytt

Olav Anders

– Hyggelig å treffe bøndene

I denne spalten blir du bedre kjent med noen av de flotte sjåførene våre. I dag tar vi en prat med Olav Anders Helgevold (46) fra Sandeid som er ansatt som dyretransportsjåfør i Ølen.

– Hva er det beste med å være dyretransportsjåfør?

– Jeg møter mange bønder i løpet av en dag, og det er veldig trivelig. De aller fleste er hjemme når vi kommer, og har tid til å slå av en prat mens vi får dyrene på bilen. Jeg har stor respekt for dyrene jeg kjører på og vi kan ikke alltid se på klokka når vi jobber med dyr. Her må vi bruke den tiden som trengs, det er viktig for meg at vi behandler dyrene på en god og forsvarlig måte.

– Hvilke ruter kjører du?

– I stor grad er det på Haugalandet og i Ryfylke

– Hva hører du på i bilen?

– P4, så lenge det er liv i radioen går alt bra.

– Har du et spesielt minne fra jobben du vil trekke frem?

– Jeg tror nok det er møtene med bøndene jeg husker best. Vi blir godt kjent med bøndene, og derfor merker vi det også godt når noen legger ned gårdsdriften eller en ny generasjon tar over for eksempel. Så husker en jo selvsagt spesielle opplevelser, der en kanskje har blitt trødd på av den største stuten. Men redd er jeg aldri, jeg kommer selv fra gård og har dermed mye erfaring med dyr.

– Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Det blir mye tid med familien og oppfølging av barn. Ofte handler det om fotballtrening og kamper, der går det mye fritid.

Andre saker