Siste nytt

MicrosoftTeams-image (46)

Fjerde generasjon i Fatland

Anne Berit Kambe (28) er fjerde generasjon tilknyttet Fatland. Som lønningsansvarlig i Fatland Jæren, går Anne Berit i farens fotspor.

– Jeg har alltid hørt om Fatland, og sett Fatland-skiltet hver dag. Jeg har vært mye på gården til besteforeldrene mine. Der har jeg sett Fatland-dresser og Fatland-luer, og hørt historier siden vi var små, sier Anne Berit Kambe (28).

Skiller jobb og privat

Da hun fikk tilbudet om jobb som lønningsansvarlig i Fatland Jæren etter en god søknadsprosess, var Anne Berit dermed ikke i tvil. Nå er hun fjerde generasjon Kambe-slekt fra Ølen som jobber i Fatland, etter oldefar, besteforeldre og far. I tillegg til å levere dyr til Fatland, jobbet oldefar som slakter og bestefaren som livdyrsjåfør. Med økonomibakgrunn, går Anne Berit i faren Tor Magnar Kambes fotspor, som er økonomisjef i Fatland-konsernet.

– Hvordan er det å møte faren din i gangen?

– Det er mange som spør om! Men vi klarer å skille jobb og privat. Da blir det Tor Magnar og ikke pappa, sier Anne Berit.

– Jeg er jo glad vi sitter på ulike lokasjoner, han i Ølen og jeg på Hommersåk-kontoret på Jæren. Men det er kjekt at jeg kan ta en kontordag i Ølen når jeg er hjemme på besøk.

Privat prøver de å ikke snakke for mye om jobb.

– Satser på unge

På Fatland Jæren jobber Anne Berit både med lønn og HR. Med en bachelor i økonomi, var Anne Berit ganske fersk da hun begynte som 23-åring. Fra før hadde hun kontor- og regnskapserfaring fra farens firma. Dermed har Anne Berit hatt interessen for økonomifaget siden tenårene.

– Alt jeg har av faglig kunnskap kommer fra Fatland. Læringskurven har vært veldig bratt. Ting skjer fort i Fatland, og man er nødt til å følge med og lære av gode kollegaer, sier Anne Berit.

– Jeg er veldig takknemlig for at Fatland vil ta inn unge og nyutdannede, og satse på oss.

Mange fine historier

Likevel har hun med seg mye historie inn i konsernet. Plutselig sier en kollega at de var innom gården til onkelen eller besteforeldrene.

– Jeg får høre mange fine historier, og det er kjekt å høre at de har gjort en god jobb, sier Anne Berit.

– Dersom noen av dine etterkommere vil jobbe i Fatland en gang, hvilke historier håper du kommer fram om deg?

– Da håper jeg de sier at jeg har vært en god arbeider og kjekk å jobbe med.

Andre saker