Siste nytt

fatland image

Pris- og etikettavdelingen på Fatland Ølen

På bildet sitter Gerd sammen med gode kollegaer, (F.v.) Anong Tamluengtong, Linda Sætre, Ole Fatland og Janne Fosso Moe. (Foto: Fatland kommunikasjon)

Gerd Garpestad har jobbet i Fatland siden 1981 og vært innom en rekke avdelinger. Nå jobber hun i pakkeavdelingen, hvor hun mener gode rutiner og flinke medarbeidere er noe av det viktigste.

– Her på pakkeavdelingen fører vi nøye kontroll over at alt blir merket korrekt og loggført før det blir sendt ut til kundene. Det er en svært viktig del av driften, da feilmerking kan føre til store konsekvenser. Med gode rutiner og grundig opplæring av de ansatte som jobber her, går det stort sett veldig fint, forteller Gerd. Hun vil spesielt nevne Janne Fosso Moe som en viktig drivkraft i avdelingen, og en som viser stort engasjement og gjennomføringskraft. Gerd synes det er viktig å ha gode støttespillere som Janne når hun selv er borte. Gerd tar aldri fri, på fritiden er hun til og med bonde.

Viktig med god opplæring

God opplæring er en av Gerds hjertesaker og alle skal være godt forberedt før de jobber på egenhånd i avdelingen.

– Det er viktig at du forstår det du jobber med og produktene. Å være våken og godt informert er viktig, så når vi har litauere på opplæring har vi alltid med tolk. Opplæringen går ofte over tre uker, slik at de kommer godt inn i rutinene våre, sier hun. Dette er ikke i nærheten av hva som kreves for å bli utlært, det tar mange år.

Travle perioder

Pris- og etikettavdelingen på Fatland i Ølen har per i dag 30–35 ansatte i sving, men etter hvert som de travle periodene kommer øker antallet.

– Januar og februar er de roligste månedene. Da har folk spist seg mette i jula og skal tømme fryseboksene sine. Så braker det løs med første bølgen med marinering før påske. Fra da av går det slag i slag med grillmat frem til august, før fårikålsesongen tar over tidlig på høsten, utdyper hun.

Skoleelever er en av nøklene til å håndtere god bemanning i travlere perioder, og Gerd er stolt over arbeidserfaringen de får med seg fra Fatland.

– Mange skoleelever kommer på jobb hos oss etter skoletid og i feriene. Flere har jobbet her år etter år for å tjene seg penger. De er veldig flinke, og det er også fint å gi lokale ungdommer god arbeidserfaring de kan ha med seg videre. De melder også om at de trives stort, sier hun begeistret.

I fjor sommer hadde Fatland Ølen inne over 30 sommervikarer. Det er ekstra gledelig og stas når sommervikarene kommer tilbake år etter år.

Hyppig gjenganger i pakkeavdelingen

Det kommer med jevne mellomrom nye produkter inn som kundene vil ha prøver av før de eventuelt blir lansert. Andre produkter går aldri av moten på middagstallerkenen og er en hyppig gjenganger i pakkeavdelingen.

– Det som vi pakker absolutt mest av gjennom året er nakkekoteletter. Grunnen til dette er gjerne at nakkekotelettene er bedre å steke, da de har mer fett inni kjøttet enn svinekotelettene, sier hun.

Selv trives Gerd stort på avdelingen og har ingen planer om å pensjonere seg tidlig, så lenge helsa holder. Men hun håper at det blir mulig med en fridag i uken etter at hun fyller 62 år. Det gjenstår å se hvordan dette blir. Gerd har alltid hatt et godt samarbeid med Svein, Inge, Audun og andre i ledelsen hos Fatland.

– Jeg kunne aldri ha sittet i ro, jeg liker å bevege meg og jobbe. Her har jeg kjekke medarbeidere og når vi har gode rutiner på avdelingen og alt fungerer godt, er alt bra. Jeg liker ikke dødtid, og vil helst ha mye å gjøre, avslutter hun humrende.

Andre saker