Siste nytt

DSC04150

Fikk servert lokal spekemat

I forbindelse med Årets kokk, inviterte Bama til lunsj på Gyda Gård på Hommersåk. Fatland var til stede med Vidar Fatland, Geir Andre Sjursen og Kristian Fatland for å by på spekemat lokal spekemat, produsert på Fatland Jæren.

Kristian Fatland sto ved skjærefjølen og skar opp spekemat foran gjestene, slik at de kunne se håndverket og kjenne duften av ferskt oppskåret spekeskinke. Kristian er ansvarlig for spekemat- og pinnekjøttproduksjon på Fatland Jæren og lager spekemat som kombinerer norske råvarer fra våre bønder med italienske oppskrifter og metoder. Resultatet er spekemat i verdensklasse, etter vår mening.

Derfor var det ekstra stas at flinke kokker og matenusiaster fikk smake på produktene!

Om Årets kokk

Årets kokk arrangeres hvert oddetallsår av Stiftelsen Norsk Gastronomi og Bocuseakademiet. Vinneren blir Norges offisielle kandidat til Bocuse d’Or – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Kåringen fant sted dagen etter lunsjen på Gyda Gård. Christian André Pettersen ble kåret til Årets kokk 2025 og skal sammen med teamet sitt representere Norge i Europakvalifiseringen til Bocuse d’Or i Marseille i 2026. Hanna Korvald og coach Sebastian Gibrand vant sammen med Pettersen i Stavanger konserthus, Aron Espeland tok sølv og Eli Anne Rosvold Sundset tok bronse.

Christian André Pettersen er fra Bodø og eier og driver prosjektet Alter Ego i Stavanger/Sandnes. Han har vunnet Årets kokk flere ganger og representert Norge i Bocuse d’Or tidligere.

Vi gratulerer alle med imponerende resultater og ser frem til å heie på Norge i EM i kokkekunst neste år!

Andre saker