– Det er veldig kjekt at det er han som skal overta stolen etter meg. Det kommer til å gå veldig fint, sier far Andreas.
Han startet arbeidskarrieren i 1975 med egen bedrift hvor han drev med livdyromsetning. I 1996 begynte han i Fatland med livdyr og i 2010 gikk han over som transportansvarlig, der han har jobbet med innmelding av slakt siden. Det er ikke vanskelig å peke på hva som har vært trivselsmomentene på arbeidsplassen.
– Gode kollegaer! De er en stor grunn til at jeg har likt meg godt. Også er det en veldig fleksibel arbeidsplass.
Også sønnen hans Olav Anders har fartstid bak seg i Fatland-systemet.
– Jeg kjørte dyretransport for Fatland i 29 år, men i april 2023 startet jeg Mekk-butikk her i Ølen. Jeg fant ut at om jeg skulle prøve noe annet i løpet av arbeidskarrieren, var tiden inne. Etter å ha bygd opp butikken, kom jeg tilbake til Fatland året etter og nå holder jeg på med opplæring i den nye jobben.
I løpet av tiden de har jobbet hos Fatland, har de vært gjennom en stor utvikling. Endringene til en mer og mer digital hverdag, er noe av det de framhever.
– Da jeg begynte som sjåfør i Fatland, fikk vi utdelt håndskreven lapp på morgenen med informasjonen vi trengte. I dag ligger alt på iPad i bilen, forteller Olav Anders.
Det er spesielt nå på høsten det koker hos Fatland Ølen. Fra midten av august og ut november henter de over 100 000 lam fra Ryfylke i sør, til Notodden i øst og Førde i nord. 10 biler med sjåfører er i sving og det er mye som skal holdes styr på. I tillegg har de ansvar for smågrisomsetningen hos Fatland Ølen. På spørsmål om opplæringen går fint, svarer far muntert.
– Vi har ikke røket i tottene på hverandre enda!
Andreas skal trappe gradvis ned utover høsten, men man skal likevel ikke se bort fra at han kan dukke opp igjen.
– Jeg har sagt at de bare må ringe om noen er syke og trenger noen til å steppe inn. Jeg er bare 9 kilometer unna, sier han med et bredt smil.