Siste nytt

Skjermbilde 2024-04-04 kl. 14.37.22

Fatland tar over Vossakjøt

Det var ikke en vanskelig avgjørelse for Fatland da muligheten til å overta Vossakjøt dukket opp.

– Det har vært sterke bånd mellom bedriftene i 30 år og i lys av dette, var det naturlig at vi kom på banen når eier Willy Roger Jacobsen ønsket å trekke seg tilbake, sier styreleder og eier av Fatland, Svein Fatland.

Vossakjøt bærer på unike mattradisjoner og nisjeprodukter som Fatland ønsker å videreføre og verne om.

– Forbrukerne blir mer og mer opptatt av at maten ikke bare skal være god på smak, men også tuftet på lokale tradisjoner og ha historiske referanser, fastslår Svein Fatland.

En rekke av produktene til Vossakjøt har fått Spesialitet-merket fra Matmerk, en garanti for at forbrukeren får et kvalitetsprodukt og en god matopplevelse.

Svein Fatland er fornøyd med oppkjøpet av Vossakjøt.

Til tross for bytte av eiere blir det ikke gjort store endringer i Vossakjøt.

–  Det er viktig for oss å ivareta den eksisterende fagkompetansen og de ansatte ved Vossakjøt. Vi vil sørge for at driften og hverdagen for de ansatte fortsetter så likt som mulig, uten store endringer, understreker Fatland.

Fatland ser fram til at flere skal oppdage de gode produktene fra Vossakjøt.

– Det er på tide at de gode smakene og de ekte vestnorske matopplevelsene når ut til hele Norge, og det håper vi å bidra med, sier Svein Fatland.

Fatland peker også på fordelene oppkjøpet bringer til Fatland-bøndene.

– Ved å knytte oss nærmere bøndene på og rundt Voss, forsterker vi vår tilknytning til dem, lokale tradisjoner og kortreist mat, forklarer Fatland.

Tidligere eier av Vossakjøt, Willy Roger Jacobsen og daglig leder, Arne Merkesdal, uttrykker glede over at Vossakjøt blir videreført som før.

– Jeg setter stor pris på at Fatland tar over og arbeider mot de samme målene som vi alltid har hatt. Med Fatland som eier tror jeg at Vossakjøt kan oppnå betydelige fremskritt, forteller Jacobsen.

På bilde: Tidligere eier av Vossakjøt, Willy Roger Jacobsen og daglig leder Arne Merkesdal.

Andre saker