Siste nytt

røros

Røros-satsing gir resultater

Etter at Røros Slakteri og Fatland utvidet samarbeidsavtalen i sommer, har det ført til flere bønder og en økning i kjøttmengde hos Røros Slakteri.

Det er daglig leder ved det lokale slakteriet på Røros, Kjell Ove Oftedal, veldig godt fornøyd med.

– Det har vært en fin utvikling utover høsten nå, med flere nye bønder og mye innmeldt kjøtt til oss. Det har vært en eventyrlig økning i nye bønder, og der tror jeg Fatland-samarbeidet har vært avgjørende, sier Oftedal.

– Det er fantastisk kjekt å se at samarbeid lønner seg. Røros har vært offensive og jobbet knallhardt for både å skaffe nye bønder og bedre driften på anlegget. Dette er helt avgjørende for å lykkes. På Røros er det mange dyktige medarbeidere som bidrar til å løfte samarbeidet med Fatland og ikke minst utvikle Røros Slakteri. Vi får mye flotte råvarer fra Røros til videreforedling hos oss i Fatland, det er vi takknemlige for. Regionen rundt Røros har et aktivt landbruksmiljø og et rikt jordsmonn som gir skikkelig kvalitetskjøtt, sier konsernsjef i Fatland, Anders Hundseid.

Går mot rekordomsetning

Røros-slakteriet styrer nå mot rekordomsetning i år, og bøndene får bedre betalt for sine råvarer enn før.

– Det er viktig at vi kan ha konkurransedyktige vilkår, og vi ser at de nye bøndene kommer både fra lokalområdet, men også fra et større geografisk område. Dette har gitt oss slakterekord både i september, oktober og i november, forteller Oftedal.

Alle bønder er velkomne

Slakterisamarbeidet la også grunnlaget for en ytterligere satsing på økologisk kjøtt. Kjell Ove Oftedal mener en vil se hvor mye interesse det er i markedet for økologisk kjøtt når de kan levere et større volum.

– Det er absolutt bønder som er innom her og er interessert i å levere økologisk til oss, utfordringen vår er likevel å få tak i nok økologisk kjøtt, så der håper vi på en vekst fremover.

– Alle bønder er velkomne til oss, om de driver konvensjonelt eller økologisk. Det er viktig for oss å jobbe målrettet og godt slik at vi fremstår som et godt slakteri-alternativ for bøndene, mener Oftedal.

Andre saker