Julegrøt på Fatland Jæren
Prisløype 1. halvår 2025
Fatland inviterer til produsentmøte og julemiddag
Velkommen til avlivingskurs hos Fatland Ølen!
Solid samarbeid førte til medlemskupp
Fra 11. – 17. november skal hele en million pakker kjøttdeig selges som medlemskupp i Coop-butikker over hele landet. Ove Sandli ved Fatland Salg er svært fornøyd med leveransen, som inneholder 100 prosent norsk kjøtt fra Fatland-bønder.
Salgssjef med unik innsats
For Roar Stentun har jobben som selger og kjededirektør i Fatland blitt som en livsstil. – Vi må utvikle oss hele tiden, og da er det viktig å ta telefonen uansett når den ringer, sier den engasjerte salgssjefen.
Fatland på Agroteknikk
14.-17. november går Agroteknikk av stabelen i Nova Spektrum på Lillestrøm og Fatland Oslo AS er på plass.
Slakting av gris før jul og nyttår 2024
Pris- og vektnedgang på gris i desember er viktig og riktig for å få mest mulig ribbe og julemat til kundene våre til jul
SLAKTING av småfe ut året og starten av nyåret
Småfeslakting fram mot jul 2024 og i starten av 2025
Blåtungesmitte: Har gjennomført tankmelkprøver
I slutten av september ble tankmelk fra 675 melkebesetninger undersøkt for antistoffer mot blåtungevirus, skriver Animalia. Målet var å få mer kunnskap om utbruddets omfang og alle besetningene som fikk påvist antistoffer i tankmelk er kontaktet av Mattilsynet.
Informasjon til veterinærer om prøvetaking for blåtunge
I forbindelse med utbrudd av blåtunge, er det krav om prøvetaking både fra Mattilsynet og fra næringa for å unngå spredning av virus. Det er forskjellige krav for ulike kategorier av dyr.
Bli med på en spennende reise gjennom Fatlands spekematproduksjon!
− Hvis bonden har det bra, har dyrene det godt
Norske bønder sin psykiske uhelse har økt de siste årene, og dette er en sak som engasjerer både Fatland-rådgiver Roxana Schomann og styreleder i Etne bondelag, Roar Gundegjerde.
Åpent grisefjøs i høstsol
Onsdag 2. oktober åpnet Jostein Birkenes og Marta Elisabeth Eide Birkenes dørene til sitt nye grisefjøs i Etne. Fatland var på plass og serverte over hundre besøkende grillmat i høstsolen.
Innfører tiltak for å begrense spredning av blåtunge
Den alvorlige dyresykdommen blåtunge er påvist i Rogaland og Agder. Nå innfører Mattilsynet tiltak i den aktuelle sonen, målet er å begrense spredning av sykdommen til andre deler av landet.
Klipping i rekordfart
I helgen gikk NM i saueklipping og ullhåndtering av stabelen i Etne. Klippere fra innland og utland møttes til dyst, og Fatland-klipper Åsmund Kringeland havnet på pallen.
Jostein Birkenes bygger for fremtiden
To generasjoner Helgevold avløser hverandre
I 25 år har Andreas Helgevold jobbet som transportansvarlig ved Fatland Ølen. Nå venter pensjonisttilværelsen, og arbeidsoppgavene skal overleveres til ingen ringere enn sønnen, Olav Anders Helgevold.
Maria Nesse bygger for fremtiden
Lørdag 28. september kl. 11 - 13.30 blir det arrangert åpent fjøs hos Maria Nesse (25) som driver med ammeku-produksjon på gården Nesse i Sveio.
Velkommen til digitalt informasjonsmøte om blåtunge
Torsdag 26. september holder Mattilsynet et informasjonsmøte om blåtunge for produsenter og dyreholdere med mottakelige arter, samt aktuelle næringsaktører i Agder og Rogaland.
Jørn Apeland og Ingrid Haugen bygger for fremtiden
Jørn Apeland og Ingrid Haugen satser og investerer i nybygg for melkeproduksjon og ammekyr.
Har påvist sykdommen blåtunge
Mattilsynet melder at sykdommen blåtunge er påvist i tre sauehold i Agder. Sykdommen kan være dødelig for sauer, men gir sjelden dødelighet hos storfe.
– Bærekraftig mat er norsk og kortreist
– I diskusjonen om bærekraftig matproduksjon må vi framheve den norske bonden, og sørge for at bøndene har gode rammevilkår, sier Vidar Fatland, konsernsjef i Fatland AS.
Ministerbesøk hos Fatland
Fatland vil løfte både Blinkfestivalen og Sandnes
– Vi sponser Blinkfestivalen for å kunne gi noe tilbake til Sandnes, sier konsernsjef i Fatland, Vidar Fatland.
Fatland passerte 6 milliarder i omsetning i 2023
Fatland Gruppen AS er Norges nest største kjøttbedrift. Gruppen sysselsetter 1004 personer og har anlegg i Ølen, Jæren, Oslo, Sandefjord og Oppdal. Totalt omsatte konsernet for 6,1 milliarder kroner i 2023.
Fatland Ekstra uke 31-35 i 2024
Vi innfører Fatland Ekstra kr 1,50 pr kg i perioden 29. juli (uke 31) til 30. august (uke 35) og håper at flere velger å slakte i denne perioden.
Brenner for bondevelferd
Heier på sauebøndene
Åpen stilling som daglig leder i Fatland Salg
- Vi må sikre trygg mat hver dag
Prisløype for andre halvår 2024
Velkommen til Gladmaten
Invitasjon til klimasmart rådgivning for sau- og ammekuprodusenter
Vossakjøt markerer seg med to gull og en sølv under årets NM
Prisdryss til Fatland under NM i kjøttprodukter
Ove Malvin Knutsen blir ny daglig leder for Fatland Oslo
Ny konsernsjef på plass
Fatland tar over Vossakjøt
Fatland ønsker større fokus på rene dyr
Mattilsynet skjerper kontrollen av klubbmerking
Gode griseprodusent - dette er viktig!
Bli med oss på Agroteknikk 2024
Se våre sesongtillegg for vårlam 2024
Prognosert prisløype for storfe
Norgesmester og gull under NM i kjøttprodukter
Bjerkreim: Utforsk nyskapende fjøs 18. november
GULL: Vi tar av oss hatten for NM-resultatene
En suksesshistorie om antibiotikareduksjon i landbruket
Afrikansk svinepest: Ikke importer grovfôr fra Sverige
Mattilsynet anbefaler å ikke innføre grovfôr fra Sverige til Norge før smittesituasjonen er mer avklart.
Det er påvist afrikansk svinepest hos villsvin i Sverige
En Fantastisk dag for Fatland: Det blir ny tunnel
Viktig melding fra norske slakterier
– Bondevelferd må også komme i første rekke
Fatland har fått ny veterinær
OSLO:Informasjon om innmeldingsfrister i mai
Fatland forbedrer leveringsbetingelser
Fatland Oslo: Innmeldingsfrister i forbindelse med påsken 2023
Jæren/Ølen: Informasjon om slakting av småfe
Mattilsynet skal føre tilsyn med smittevern og flytting av storfe
Vi intensiverer rådgivningen til våre svinebønder
Røros-satsing gir resultater
Fatland Sandefjord søker ny kvalitetsleder
Lavdrektighet - den rolige tiden i sauefjøset
Skal levere frilandsgris til Coop
Prisløype storfe 1. halvår 2023
Satser på slaktegris
Unge krefter i sving på Strandalandet
Til Fatland fra kontinentet
Viktig informasjon om ny nettbutikk
Ny bil på gamle trakter
Den originale Fatlandgården - besøk hos Severin Fatland
Fremtidsrettet satsing i Frafjord
Fjerde generasjon i Fatland
Vi tar ansvar for klima og miljø!
– Det kjekkeste er dyrehåndtering
God dyrevelferd er viktig
Ny sauerådgiver på plass
Haga ble historisk verdensmester
– Norsk matproduksjon må økes
Konsernsjef Anders Hundseid i Fatland: - Det haster med strømpakke fra regjeringen
Fra sommerjobb til spennende controller-stilling
Fra storbonde til småbruk – Besøk hos Kurt Solli
Ystepikene på Jæren
Lammesesongen 2022
Får sauene til fjells
Fatland og Røros Slakteri øker satsingen på lokalmat
Inkluderende arbeidsmiljø
Tar over lederjobben
Prisløype 2. halvår 2023
Viktig landbruksoppgjør
– Et løft i saueholdet
Medaljefest under NM i kjøttprodukter
Stor oppmerksomhet rundt ny røyke- og kokemaskin
Fatlandbønder på Ingris-toppen
52 år bak rattet
«En bra dag på jobb»
– Trivelig å bidra til et godt kundeforhold
Pris- og etikettavdelingen på Fatland Ølen
Slår alarm om bondens økonomi
Fatland Sandefjord er blitt Miljøfyrtårn
Prisprognoser andre halvår 2022
Dette må du vite om KSL
Avlyser kåringer grunnet blåtungesituasjonen
Siden det er påvist blåtunge i Agder blir alle kåringsjå i Rogaland og Agder som skulle arrangeres før 25. september avlyst. Dette fordi en ønsker å begrense smitten mest mulig.
Julemøte med TYR
Fatland ønsker å gi rom for kvalitet!
Ny rådgiver: – Håper produsentene ringer om smått og stort
Torger Frøyland er opptatt av at produsentene skal klare å optimalisere drifta og styrke den økonomiske grunnmuren. Nå gleder den ferske storfe-rådgiveren seg aller mest til å reise rundt på gårdsbesøk.
Fatlandbønder med svingode resultater
Alt du trenger å vite om lammeslaktesesongen 2024 hos Fatland
Vil du være med på å sikre bondens utbetaling?
Bli med på å dele suksesser og løse utfordringer
Snart når vi 3500 medlemmer – bli en del av vårt voksende sauefellesskap.
Fatland ønsker flere produsenter
Premiert kalveslakting under visse forutsetninger
Kjøttfekalven på høstbeite eller ikke?
– Hyggelig å treffe bøndene
Vi har åpnet Lammehjelpen 24/7
Toppkarakter til Fatland
Fatland Oslo: Innmeldingsfrister i forbindelse med påsken
Bor du i Otta-området og har behov for nødslakt?
Nytt innhold i kjøttkontrollrapporter fra Mattilsynet
Viktig endring om innføring av USR i Dyrevelferdsprogram for svin
Engropris og avregningspriser for bonden
Kjære Fatland-produsenter med familie
Rolf Gunnar Husveg vert ny dagleg leiar på Fatland Jæren
Dyrevelferdsprogrammet for svin utvides fra 1. januar 2022
Bransjemøte med Landbruks- og matdepartementet
NRK med nye saker om svinenæringen: Dette mener Fatland
På plass i sjefsstolen
Herligt med gårdsbesøk
Se bilder her
Verdens best fotballspiller velger Fatland ?
Fotballdommer ble suspendert etter atuografjakt - Nå hylles en gavmild Erling Braut Haaland.
Dette er klimakalkulatoren
Her kan dere se opptak av Fatlands produsentmøte
Anders Hundseid blir ny konsernsjef i Fatland
Økt betaling til svinebonden fra 2021
Fugleinfluensa: Nå er hobbyhøns på gården høyrisiko
Bli med på Fatland-laget
Medaljerush til Fatland under NM
I ettermiddag vant Fatland NM-gull i kategorien "Grill og Wiener", "Tradisjonelle pølser", "Fenalår" og "Spekekjøtt oppskåret".
Best i test: Pinnekjøtt fra Fatland med gode resultater i test
Medaljerush til Fatland under NM i kjøttprodukter
Pressemelding om Gudbrandsdal Slakteri AS
Kjøttkontrollapporten vil nå inneholde mer informasjon til dyreeier
Slakteweb er stengt ned og erstattet med Mitt Fatland
Full støtte til inntektsløft i landbruket
Pressemelding om ammoniakklekkasje hos Fatland Ølen
Velkommen til ny nettside!
Ludvig Vikesdal gir deg oppskriften på gode resultater
– Yrkesstatusen min har fått en opptur under korona
Råd om førebygging av smitte for bønder og sjåfører
For å forhindre og redusere smitte av koronaviruset har vi iverksett en rekke tiltak når sjåfører skal rundt på gårder. Vi har også laget noen retningslinjer for bønder imøte med våre arbeidere.
Informasjon om Kornaviruset
Vi i Fatland er opptatt av at bonden holder seg frisk. Derfor oppfordrer vi alle bønder til gjøre det de kan for å unngå å bli smittet og spre smitte.
Bestill sauemerker tidlig og få rabatt!
Innskuddsordning, 5,50 prosent for Fatlandprodusenter
Fatland starter økning i prisen på gris
Prisløft på Ung-sau
Økte salget med 150 millioner i sommer
Prognosert prisløype for sau og lam
Prognosert prisløype for lam 1. halvår 2024
Full fart i produsenttjenesten
Se våre sesongtillegg for vårlam
Holdvurdering til stor hjelp i høstsesongen!
koronautbrudd ved Fatland Ølen
Næringsforeninge inviterer til møte om landbruk og teknologi
Vi kjører en ny runde med webinar
Invitasjon til webinar om Mattilsynets tilsynskampanje
Sett av datoen for årets produsentmøte
Velkommen til Lammehjelpen 24/7
På innsiden av fjøsdøra
Hvor kommer egentlig maten vår fra? Møt den norske grisebonden og grisen i deres fjøs - fra grisefødsel til slakt.
Sliter du med å finne julegaver? Fatland-butikken er alltid åpen
Nå kan du handle arbeidstøy, profilklær og verneutstyr på nett.
Fatland og Røros slakteri inngår samarbeidsavtale
Avtalen sikrer Fatland enda større tilgang på norske kjøttråvarer i et marked der forbrukerne er stadig mer opptatt av norsk kvalitetsmat.
Verdens fremste luksusmerker vil ha norske dyr
Italienerne trygler om mye mer norsk storfeskinn. Fatland Hud & Skinn kunne solgt mye mer.
Norgesmester, gullmedaljerush og Norges beste grillmatserie!
Enormt mange Fatland-produkter ble satt pris på av smaksjuryen i NM i Kjøttprodukter 2018.
Fatland Sandefjord: Pålegg, pølser og annen kjøttmat i lange baner
På en vanlig produksjonsdag kan det bli laget mellom 16 og 20 tonn pålegg og 14 tonn med pølser ved Fatland Sandefjord.
Fatland Salg: På jobb ute hos kundene
Fatland har et omfattende salgsapparat opp mot butikkene. 25 ansatte sørger for at de Fatland-produserte viser godt igjen i flest mulig butikker.
Med bygdene som arbeidsplass
En dyrebilsjåfør må både være en god dyrekjenner, men også en super menneskekjenner.
Slakterekord for Fatland også i 2017
Stor etterspørsel etter kjøtt gjør at Fatland trenger enda flere kvalitetsprodusenter enn de over 5.000 produsentene som allerede har valgt oss.
NM-gull til pinnekjøtt og andre Fatland-produkter
Medaljedryss for Fatland under NM i kjøttprodukter også i 2017.
Norges beste saueklipper jobber i Fatland
Gratulererer Åsmund Kringeland med kjempesterk NM-tittel.
Sprek 125-åring feiret med ny logo
I år er det 125 år siden Rasmus Bjørnsen Fatland dro fra gården Underbakka i Vikedal og til Oslo for å selge kjøtt.
Rekordbesøk hos Fatland på Gladmat
Årets matfest i Stavanger ble tidenes mest besøkte for Fatland.
Fatland er "Årets bedrift"
Norges største private kjøttbedrift ble hedret på næringslivskonferansen NæringsGIV 2017.
Rekordår for 125-åringen Fatland
Det økonomiske resultatet gir Fatland-konsernet muligheter til å investere for videre vekst og fortsatt tilby produsentene markedets beste priser for levering av dyr.
Neste generasjon Fatland løftes av ministeren
– Det er avgjørende at unge mennesker ønsker å gå inn i næringen, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.
Tredobbelt Fatland på NM-pallen
Norges beste saueklippere jobber i Fatland.
Fatland lager Norges beste grillmat og pølser
Fatland forsynte seg grovt fra medaljefatet i NM i kjøttprodukter 2016 da vinnerne ble offentliggjort tirsdag.
Ole Fatland (90) er ikke en vanlig pensjonist
Hver dag kjører Ole Fatland (90) til Fatland Ølen for å hente posten og holde kontakten med det som foregår i konsernet.
Generasjonsskifte? Slik blir du Fatland-produsent
Før og etter et generasjonsskifte kan det være mange spørsmål som dukker opp og papirarbeid som må gjøres.
Prisløype for storfe 2. halvår 2021
Vi øker og fremskynder Fatland Ekstra: Slik blir prisløype 1. halvår 2021