Person i produksjonsmiljø som håndterer kjøtt

Om Fatland

Fatland er en familieeid virksomhet med dype røtter i norsk landbruk. Hver dag arbeider vi for å skape verdi for bønder, kunder og samfunnet rundt oss.

Vi produserer mat til flere million nordmenn hver dag. Sammen med norske bønder jobber vi for trygg mat, god dyrevelferd og lavere klimaavtrykk.

Vi produserer mat til flere million nordmenn hver dag. Sammen med norske bønder jobber vi for trygg mat, god dyrevelferd og lavere klimaavtrykk.

Vi sikrer at all mat som forlater Fatland er trygg, sporbar og av høy kvalitet – fra beite til bord. Gjennom tett samarbeid med bonden og strenge rutiner i alle ledd sørger vi for at forbrukeren kan stole på produktet de får i butikken. Åpenhet, kontroll og kvalitet står alltid i sentrum.

Mer om mattrygget →

Når bonden har det bra, har dyra det bra. Vi setter bondens trivsel, trygghet og faglige støtte først. Gjennom personlig rådgivning, fagkompetanse og lav terskel for hjelp, legger vi til rette for gode arbeidsforhold, bærekraftige valg og en mer forutsigbar hverdag i landbruket.

Mer om dyrevelferd →

Fatland er tuftet på familieverdier – nærhet, tillit og stolthet. Som familieeid selskap verdsetter vi de nære relasjonene mellom ansatte, bønder og samarbeidspartnere. Det sterke fellesskapet og engasjementet har preget Fatland i generasjoner, og driver oss videre inn i framtiden.

Vår historie →

Bærekraft handler for oss om mer enn klima – det handler om mennesker, dyr og natur. Vi jobber målrettet for å redusere utslipp, sikre ansvarlig ressursbruk og ta vare på norske beiteområder. Sammen med bonden bygger vi et mer robust landbruk for framtiden.

Mer om bærekraft →

Masse stykker av ulike kjøtt

Vi jobber for at all mat som forlater Fatland er trygg, sporbar og av høy kvalitet, fra gård til bord.

Vår historie

1892

1892 -

Starten i Vikedal

Rasmus Fatland begynner med slakting og kjøtthandel, og legger grunnlaget for det som senere blir Fatland-konsernet.

1947

1947 -

Familiebedriften vokser

Sønnen Severin Fatland overtar driften i Sandeid og bygger opp virksomheten sammen med neste generasjon.

1974

1974 -

Nytt slakteri i Ølen

Fatland etablerer nytt og moderne slakteri i Ølen – som fort blir Norges største privateide slakteri.

1980

1980 -

1980-tallet

Vekst og oppkjøp

Fatland kjøper flere slakterier i Bergen, Oslo og på Jæren, og blir en nasjonal aktør.

1990

1990 -

1990-tallet

Nye selskaper og Skjeggerød

Oppkjøpet av Skjeggerød AS i Sandefjord styrker satsningen på foredling og samarbeid med dagligvarekjedene.

2000

2000 - 2020

Utvikling og bærekraft

Fatland moderierer anlegg, investerer i teknologi og løfter arbeidet med mattrygghet og bærekraft.

I dag

-

En av Norges største matprodusent

Fjerde generasjon Fatland driver selskapet videre - med nesten 1000 ansatte, og over 5000 bønder over hele landet.

Nøkkeltall og innsikt

Fatland er en familieeid norsk matprodusent. I samarbeid med over 5 000 bønder over hele landet jobber vi for trygg mat laget med respekt for natur, dyr og mennesker.

1000 paller

Med kjøttprodukter kjøres ut fra Fatland i Ølen hver dag. God logistikk og planlegging er nøkkelen.

1 av 4

Nordmenn spiser et produkt fra Fatland – hver dag. Spiser du kjøttprodukter er sjansen stor for den kommer fra oss.

25 prosent

Fatland på Jæren skjærer 25 prosent av all storfe i Norge. Ingen andre enkelt anlegg kan vise til slike tall.

30 mill.

I 2025 solgte vi over 30 millioner pakker kjøttdeig.Det tilsvarer rundt 80 000 pakker – hver eneste dag, hele året.
Sauer samlet på eng med vegetasjon rundt

God dyrevelferd er grunnlaget for trygg mat og et godt landbruk. Hos Fatland handler det om hele reisen, fra beite til slakt, der strenge krav, kunnskap og tett samarbeid med bonden sikrer at dyra har det godt.

Ønsker du å jobbe hos oss? Vi er alltid på utkikk etter nye ildsjeler.

Hos Fatland blir du en del av et selskap som står tett på norsk landbruk. Her jobber mennesker med ulik bakgrunn, men med samme mål; sikre trygg, norsk mat og gode arbeidsforhold . Vi tror på samarbeid, faglig utvikling og et arbeidsmiljø der folk trives og vokser sammen.

Siste nytt

Julefavorittene selger som aldri før

Nordmenn elsker julemat, hos oss øker salget av ribbe og pinnekjøtt kraftig.

Samerbeidspartnere

Fatland samarbeider med norske dagligvarekjeder og industrikunder for å levere kjøttprodukter av høy kvalitet til hele landet. Sammen utvikler vi produkter og løsninger som møter forbrukernes behov for trygg, norsk mat.

Fatland-familien

Fatland er fortsatt et familieeid selskap, bygd på tradisjon, tillit og sterke verdier. Her ser du hvordan konsernet er organisert, fra familieeierskap til datterselskaper og produksjonsanlegg over hele landet.

Organisasjonskart som viser Fatland Gruppen AS som overordnet konsern med 100 % eierskap av Fatland AS operativt selskap, som igjen eier hele eller deler av åtte selskaper, inkludert Fatland Jæren AS, Fatland Ølen AS, Fatland Oslo AS, Fatland Salg AS, Fatland Sandefjord AS, Fatland Ull Hud & Skinn AS, Vossakjøtt AS, og Oppdal Spekemat AS.

Dokumenter og ressurser

Som en familieeid bedrift med lange tradisjoner er åpenhet viktig for oss. Her kan du laste ned årsrapporter, bærekraftsarbeid, organisasjonskart og retningslinjer som beskriver hvordan vi jobber med kvalitet, ansvar og utvikling i hele verdikjeden.

No items found.