Bærekraft
Fatland jobber for en bærekraftig verdikjede der hensynet til klima, natur og mennesker går hånd i hånd. Vi investerer i fornybare løsninger, energieffektiv drift og tett samarbeid med bønder og kunder.

Vi jobber for klima og miljø
Vi reduserer utslipp, bruker hele dyret og jobber for trygge arbeidsforhold fra gård til ferdig produkt.

Hos Fatland går ingenting til spille.
Ull, hud og skinn er verdifulle naturmaterialer med lang levetid. Skinnet brukes i alt fra interiør og håndverk til produkter fra internasjonale merkevarer som Hermès og Mulberry. Ullen videreforedles til garn, tekstiler og andre produkter som utnytter fibrenes styrke og varmeegenskaper.
Kjøttet blir til trygge, norske matvarer, fra ferske stykningsdeler til foredlede produkter for dagligvare og storhusholdning. Hele verdikjeden fra gård til bord er kontrollert for kvalitet, matsikkerhet og god dyrevelferd.
Fettet foredles og brukes i energi, dyrefôr og en rekke industriprodukter. Det inngår også i kosmetikk, såper og tekniske produkter der animalske fettsyrer gir funksjonelle egenskaper. Slik tas verdifulle ressurser i bruk som ellers ville gått tapt.
Bein, klov og horn brukes videre i produksjon av kraft, gelatin og næringsrike ingredienser til mat og industri. Råstoffet kan også inngå i lim, gjødsel og tekniske produkter, en viktig del av å utnytte hele dyret og redusere svinn.
Innvoller og andre biprodukter fra dyret blir videreforedlet til råvarer som brukes i en rekke bransjer. Disse inngår blant annet i kosmetikk, medisinske produkter, hudkremer, såper, bremsevæske, bildekk og asfalt. Slik får ressurser som ellers kunne gått tapt nytt liv, og bidrar til at vi utnytter 99 prosent av dyret gjennom sirkulær ressursbruk.

Hele 99 % av dyret tas i bruk. Kjøttet blir til trygg norsk mat, mens biprodukter som hud, bein og fett brukes til lær, kraft, energi og dyrefôr. Slik utnytter vi ressursene fullt ut – med minst mulig avfall og klimaavtrykk.
Vi følger åpenhetsloven i hele verdikjeden
Vi skal respektere menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i hele verdikjeden. Derfor kartlegger vi leverandører og tjenester vi bruker, vurderer risiko, og følger opp med krav til dokumentasjon og forbedringer der det trengs. Arbeidet omfatter råvarer, transport, emballasje og andre innkjøp.

Få oversikt over klimaavtrykket på gården din.
Klimakalkulatoren gir deg tall og innsikt som gjør det enklere å se hvor du ligger, sammenligne med andre og finne muligheter for forbedring.

Lurer du på hvor maten kommer fra? Spor maten her.
Skriv inn EFTA nummeret fra stempelet merket NORGE NO og tre siffer. Du kommer rett til Eftasøk med informasjon om godkjent anlegg. Raskt og enkelt.














