Fra pizzaselger til salgssjef

Industri
Fatland Salg
Publisert:
December 19, 2025

Ser både utfordringer og muligheter i bransjen

Bjørn har snart jobbet tre år som salgsleder i Fatland. Han er engasjert når han snakker om marked, klima, mattrender og hva som kreves for å lykkes fremover.  

En utvikling gjør ham særlig urolig: Antallet bønder i Norge faller.

Han mener det må tas på alvor, for uten bonden har ikke slakteriet varer å foredle og selge, og Norge har ikke nok mat.

Fra pizzabaker til leder

Interessen for mat startet tidlig. Første arbeidsplass var Dolly Dimple’s på 90-tallet, der han beskriver seg selv som «pizzakokk». Han hadde arbeidslyst og stå-på-vilje, og jobbet seg raskt oppover i systemet. Etter hvert ble han hentet inn til hovedkontoret og jobbet med drift, innkjøp og rekruttering av franchisetakere.

Etter mange år bak skrivebordet ønsket han å være nærmere resultatene igjen. Han gikk derfor inn som franchisetaker selv og drev restauranter på Sør- og Østlandet. Ett år på gulvet ble til flere, og erfaringen gav verdifull innsikt i ledelse, økonomi og arbeidskultur.

Et viktig kapittel hos Jæder

Da han flyttet hjem til Rogaland, tok Bjørn kontakt med Jæder Ådne Espeland AS – en bedrift han kjente til fra tidligere. Han startet som vikar, men ble værende i åtte år. Det ble en periode med utvikling, nye investeringer og økt omsetning. For Bjørn var det inspirerende å se hvordan produkter, fagfolk og gode beslutninger kan skape vekst sammen.

Inn i Fatland – og raskt i gang

Gjennom samarbeidet mellom Jæder og Fatland fikk han kontakt med Fatland-systemet. Da stillingen som leder i Fatland Salg ble ledig, søkte han. Selv om jobben først gikk til en annen, ble han senere spurt om han ville bli med i teamet. Det ville han.

I Fatland har han brukt tid på å bli kjent med folk, kultur og prosesser. Han oppdaget raskt at strukturen er flat og mulighetsrommet stort for dem som tar ansvar. Etter kort tid sikret han en ny stor kunde – et tydelig bevis på at innsatsen lønner seg.

Mat og mennesker er drivkraften

I dag har Bjørn fokus på storhusholdning og videre vekst. Han mener bransjen må være offensiv, tenke nytt og snakke tydelig om råvarer og kvalitet. Og selv om utfordringene er der, tror han på kjøttets plass i kostholdet også i framtiden.

På fritiden samler han helst familie og venner rundt bordet hjemme i Sandnes. Fredag klokken tre er det fast ritual: badstue og sjøbad. Da lander uka – og energien hentes til mandagen som kommer.

Kontaktpersoner

No items found.

Dokumenter

No items found.

Du vil også like

Industri
Fatland Salg

Fra pizzaselger til salgssjef

Bjørn har snart jobbet tre år som salgsleder i Fatland. Han er engasjert når han snakker om marked, klima, mattrender og hva som kreves for å lykkes fremover. En utvikling gjør ham særlig urolig: Antallet bønder i Norge faller.

Kunder
Fatland Salg

50 år i bransjen: Fortsatt like engasjert og alltid tilgjengelig for kundene

For Roar Stentun har jobben som kjededirektør og salgssjef i Fatland blitt en livsstil.

Fatland
Om oss

Dette er Fatland

Dette er historien om Fatland fra oppstart til i dag

Rådgivere

Aktiv kategori
Fjern alle
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Atle Dønnum

Gris
Oslo

Atle er dyrebilsjåfør, og jobber også med smågrisomsetning i Fatland Oslo. Han er opptatt av dyrevelferd, ansvar og faglig stolthet, og legger stor vekt på trygg håndtering av dyr i den siste etappen før slak

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Dag Arve Tjøtta

Innmelding
Gris
Jæren

Dag Arve er en engasjert og god rådgiver og koordinator på innmeldinga . Han løser problemer rakst og er et godt bindeledd mellom Fatland og bonden. Hos Dag Arve får du alltid hjelp.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Karl Stian Hustoft

Innmelding
Storfe
Jæren

Karl Stian jobber med innmelding av dyr og tar imot henvendelser når du melder inn til slakt. Hun svarer gjerne på spørsmål og sørger for en god flyt mellom deg som bonde og slakteriet. Har du spørsmål, vet Torild svaret.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Aud Marit Lunde

Jæren

Aud Marit jobber med innmelding av dyr og er den du møter når du ringer inn for å melde inn dyr. Hun er også sjef for dyrebilsjåførene på Jæren, og sørger for en god flyt mellom bonde og Fatland. Aud Marit setter bonden først og finner alltid gode løsninger om problemstillinger dukker opp.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Dag Erik Bråthen

Storfe
Oslo

Dag har lang erfaring som livdyransvarlig og dyrebilsjåfør. Han sørger for trygg og god håndtering av dyr, har tett dialog med bonden og legger vekt på dyrevelferd i alle ledd, fra gård til mottak.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Bjørn Magne Stople

Storfe
Ølen

Bjørn Magne setter bonden først. Med lang erfaring og god oversikt svarer han på spørsmål, følger opp innmelding av dyr og sørger for at logistikk og samarbeid fungerer i praksis. Målet er alltid å gjøre hverdagen enklere for bonden.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Audun Økland

Storfe
Ølen

Audun er rådgiver og kontaktperson for storfekjøttkontrollen. Han kan blant annet veilede i fôring og drift og hjelper produsenter som ønsker forbedringer i drifta.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Axel Dønnum

Gris
Oslo

Aksel hjelper nye produsenter, med økonomi og behov for hjelp på ulike områder. Han sørger for å hente inn riktig kompetanse, avhengig av hva saken gjelder.

Person med hestehale og grønn mønstret genser blant en flokk med sauer i bevegelse.

Hold meg oppdatert

Få oppdateringer om priser, frister og nyttig fagstoff direkte fra Fatland. Vi sender deg det som er relevant for bonden, enkelt og oversiktlig.

Meld meg på nyhetsbrev
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Sånn, da får du oppdateringer fra oss rett i innboksen.

Ønsker du å registrere en til? Trykk på ‘registrer en til’ og velg de emnene som passer best for vedkommende. Vil du endre hvilke nyheter du mottar? Du kan oppdatere innstillingene via lenken i e-postene fra oss.

Fatland bilde av en som sitter foran en pc