Fra pizzaselger til salgssjef

Ser både utfordringer og muligheter i bransjen
Bjørn har snart jobbet tre år som salgsleder i Fatland. Han er engasjert når han snakker om marked, klima, mattrender og hva som kreves for å lykkes fremover.
En utvikling gjør ham særlig urolig: Antallet bønder i Norge faller.
Han mener det må tas på alvor, for uten bonden har ikke slakteriet varer å foredle og selge, og Norge har ikke nok mat.
Fra pizzabaker til leder
Interessen for mat startet tidlig. Første arbeidsplass var Dolly Dimple’s på 90-tallet, der han beskriver seg selv som «pizzakokk». Han hadde arbeidslyst og stå-på-vilje, og jobbet seg raskt oppover i systemet. Etter hvert ble han hentet inn til hovedkontoret og jobbet med drift, innkjøp og rekruttering av franchisetakere.
Etter mange år bak skrivebordet ønsket han å være nærmere resultatene igjen. Han gikk derfor inn som franchisetaker selv og drev restauranter på Sør- og Østlandet. Ett år på gulvet ble til flere, og erfaringen gav verdifull innsikt i ledelse, økonomi og arbeidskultur.

Et viktig kapittel hos Jæder
Da han flyttet hjem til Rogaland, tok Bjørn kontakt med Jæder Ådne Espeland AS – en bedrift han kjente til fra tidligere. Han startet som vikar, men ble værende i åtte år. Det ble en periode med utvikling, nye investeringer og økt omsetning. For Bjørn var det inspirerende å se hvordan produkter, fagfolk og gode beslutninger kan skape vekst sammen.
Inn i Fatland – og raskt i gang
Gjennom samarbeidet mellom Jæder og Fatland fikk han kontakt med Fatland-systemet. Da stillingen som leder i Fatland Salg ble ledig, søkte han. Selv om jobben først gikk til en annen, ble han senere spurt om han ville bli med i teamet. Det ville han.
I Fatland har han brukt tid på å bli kjent med folk, kultur og prosesser. Han oppdaget raskt at strukturen er flat og mulighetsrommet stort for dem som tar ansvar. Etter kort tid sikret han en ny stor kunde – et tydelig bevis på at innsatsen lønner seg.

Mat og mennesker er drivkraften
I dag har Bjørn fokus på storhusholdning og videre vekst. Han mener bransjen må være offensiv, tenke nytt og snakke tydelig om råvarer og kvalitet. Og selv om utfordringene er der, tror han på kjøttets plass i kostholdet også i framtiden.
På fritiden samler han helst familie og venner rundt bordet hjemme i Sandnes. Fredag klokken tre er det fast ritual: badstue og sjøbad. Da lander uka – og energien hentes til mandagen som kommer.

Rådgivere


Atle Dønnum
Atle er dyrebilsjåfør, og jobber også med smågrisomsetning i Fatland Oslo. Han er opptatt av dyrevelferd, ansvar og faglig stolthet, og legger stor vekt på trygg håndtering av dyr i den siste etappen før slak


Dag Arve Tjøtta
Dag Arve er en engasjert og god rådgiver og koordinator på innmeldinga . Han løser problemer rakst og er et godt bindeledd mellom Fatland og bonden. Hos Dag Arve får du alltid hjelp.


Karl Stian Hustoft
Karl Stian jobber med innmelding av dyr og tar imot henvendelser når du melder inn til slakt. Hun svarer gjerne på spørsmål og sørger for en god flyt mellom deg som bonde og slakteriet. Har du spørsmål, vet Torild svaret.


Aud Marit Lunde
Aud Marit jobber med innmelding av dyr og er den du møter når du ringer inn for å melde inn dyr. Hun er også sjef for dyrebilsjåførene på Jæren, og sørger for en god flyt mellom bonde og Fatland. Aud Marit setter bonden først og finner alltid gode løsninger om problemstillinger dukker opp.


Dag Erik Bråthen
Dag har lang erfaring som livdyransvarlig og dyrebilsjåfør. Han sørger for trygg og god håndtering av dyr, har tett dialog med bonden og legger vekt på dyrevelferd i alle ledd, fra gård til mottak.


Bjørn Magne Stople
Bjørn Magne setter bonden først. Med lang erfaring og god oversikt svarer han på spørsmål, følger opp innmelding av dyr og sørger for at logistikk og samarbeid fungerer i praksis. Målet er alltid å gjøre hverdagen enklere for bonden.


Audun Økland
Audun er rådgiver og kontaktperson for storfekjøttkontrollen. Han kan blant annet veilede i fôring og drift og hjelper produsenter som ønsker forbedringer i drifta.


Axel Dønnum
Aksel hjelper nye produsenter, med økonomi og behov for hjelp på ulike områder. Han sørger for å hente inn riktig kompetanse, avhengig av hva saken gjelder.

Hold meg oppdatert
Få oppdateringer om priser, frister og nyttig fagstoff direkte fra Fatland. Vi sender deg det som er relevant for bonden, enkelt og oversiktlig.
Sånn, da får du oppdateringer fra oss rett i innboksen.
Ønsker du å registrere en til? Trykk på ‘registrer en til’ og velg de emnene som passer best for vedkommende. Vil du endre hvilke nyheter du mottar? Du kan oppdatere innstillingene via lenken i e-postene fra oss.











