Går ut mot dagens reguleringsmodell

Det er underskot på kjøtt i Noreg. Reguleringslagera er tømde for alle dyreslag. Likevel er Svein oppteken av at vi ikkje må hamne i ein ny overskotssituasjon.
Det vil bli for kostbart for bonden. Det er bøndene som til slutt sit igjen med rekninga for fryselager.
- Det er ei dyr løysing for bonden og ein lite gunstig måte å handtere overskot på. Omsetningsleddet må vere så godt og effektivt som mogleg. Dette handlar om konkurransekrafta til norske bønder og norsk kjøtt, seier Svein Fatland
Og han meiner alvor. Fatland ønskjer ikkje å fryse inn dyr ved overskot på reguleringslager.
- Dette er hovedgrunnen til at vi bygger nytt anlegg i Ølen. Dersom det igjen blir overskot, skal vi ha kapasitet til å skjere ned og produsere produkter. Det blir billigare for bøndene.
Han legg til:
-Vi har mange kundar som vil hjelpe oss med å få varene ut i marknaden. Vi må alltid jobbe for økonomien til bonden. Her ser vi at dagens system jobbar imot dette. Det tek vi no tak i, avsluttar Svein Fatland.

Hold meg oppdatert
Få oppdateringer om priser, frister og nyttig fagstoff direkte fra Fatland. Vi sender deg det som er relevant for bonden, enkelt og oversiktlig.
Sånn, da får du oppdateringer fra oss rett i innboksen.
Ønsker du å registrere en til? Trykk på ‘registrer en til’ og velg de emnene som passer best for vedkommende. Vil du endre hvilke nyheter du mottar? Du kan oppdatere innstillingene via lenken i e-postene fra oss.









