Julefavorittene selger som aldri før

Nordmenn elsker julemat, hos oss øker salget av ribbe og pinnekjøtt kraftig.
- Vi lager så mye som vi kan. Ribbe går mest, men også pinnekjøttet har hatt en sterk økning. Det er nok for at pinnekjøtt nå selges over hele landet og ikke bare på Vestlandet, sier daglig leder ved Fatland slakteri Ølen, Svein Fatland.
Fatland har levert rundt 900 tonn pinnekjøtt til kunder over hele Norge, og i desember sendes det ut rundt 40 tonn ribbe hver dag fra anlegget i Ølen.
Ribben skjæres og pakkes i Ølen, mens pinnekjøttet produseres ved Fatlands anlegg på Voss, Jæren og Oppdal.
Salgsvekst over tid
Etterspørselen etter pinnekjøtt har økt jevnt de siste årene. Det er tydelig, sier Fatland.
- Vi trodde etterspørselen av julemat kunne gå noe ned, men det har ikke skjedd. Juletradisjonene står sterkt hos mange, sier han.

Hold meg oppdatert
Få oppdateringer om priser, frister og nyttig fagstoff direkte fra Fatland. Vi sender deg det som er relevant for bonden, enkelt og oversiktlig.
Sånn, da får du oppdateringer fra oss rett i innboksen.
Ønsker du å registrere en til? Trykk på ‘registrer en til’ og velg de emnene som passer best for vedkommende. Vil du endre hvilke nyheter du mottar? Du kan oppdatere innstillingene via lenken i e-postene fra oss.









