Fatland med bred medaljefangst i NM i kjøttprodukter 2025

Fatland tok en tydelig posisjon i årets NM i kjøttprodukter.
Vi sikret medaljer i flere produkt-kategorier gjennom anleggene våre i Ølen, Sandefjord og Jæren, og gjennom datterselskapene Oppdal Spekemat, Vossakjøt og Finn Hunstad.
Blant årets høydepunkter er gull for Henriettes pinnebog, Coop pinnekjøtt urøkt, Vossakorv, Eldhusbacon, Pinnesteik fjelltørka fra Oppdal og Coop Lutefiskbacon.
Finn Hunstad fikk gull for bacon, julepølse og svinndalpøla, en solid prestasjon.

- Dette er sterke resultater for hele Fatland-Gruppen. Vi er stolte av håndverket, kvaliteten og innsatsen som legges ned hver dag. Vi vil også rette en stor takk til norske bønder. Gode, norske råvarer er selve grunnlaget for produktene våre – og for medaljene vi har med oss hjem, sier Vidar Fatland.
NM i kjøttprodukter arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund og er den største fagkonkurransen i norsk kjøttindustri.

Medaljeoversikt 2025
Gull
- Coop Lutefiskbacon – Fatland Ølen
- Henriettes Pinnebog urøkt – Fatland Jæren
- Coop Pinnekjøtt urøkt – Fatland Jæren
- Julepølse – Finn Hunstad
- Svinndalpølsa – Finn Hundstad
- Bacon – Finn Hunstad
- Eldhusbacon i stykker – Vossakjøt
- Vossakorv – Vossakjøt
- Pinnesteik fjelltørka fra Oppdal – Oppdal Spekemat
Sølv
- Coop Italienske kjøttboller – Fatland Ølen
- Folkets Svenske kjøttboller – Fatland
- Smak* Medisterkaker – Fatland Ølen
- Smak* Ribberull - Fatland Sandefjord
- Henriettes Pinnekjøtt urøkt – Fatland Jæren
- Coop Skinkestek – Fatland Sandefjord
- Coop Sylte, hel rund – Fatland Sandefjord
- Folkets Skinke delikatesse – Fatland
- Folkets Porchetta – Fatland
- Kyllingservelat – Finn Hunstad
Bronse
- Coop Rå Italienske kjøttboller – Fatland Ølen
- Coop Jalapeñoskinke – Fatland Sandefjord
- Coop Kokt skinke – Fatland Sandefjord


Rådgivere


Atle Dønnum
Atle er dyrebilsjåfør, og jobber også med smågrisomsetning i Fatland Oslo. Han er opptatt av dyrevelferd, ansvar og faglig stolthet, og legger stor vekt på trygg håndtering av dyr i den siste etappen før slak


Dag Arve Tjøtta
Dag Arve er en engasjert og god rådgiver og koordinator på innmeldinga . Han løser problemer rakst og er et godt bindeledd mellom Fatland og bonden. Hos Dag Arve får du alltid hjelp.


Karl Stian Hustoft
Karl Stian jobber med innmelding av dyr og tar imot henvendelser når du melder inn til slakt. Hun svarer gjerne på spørsmål og sørger for en god flyt mellom deg som bonde og slakteriet. Har du spørsmål, vet Torild svaret.


Aud Marit Lunde
Aud Marit jobber med innmelding av dyr og er den du møter når du ringer inn for å melde inn dyr. Hun er også sjef for dyrebilsjåførene på Jæren, og sørger for en god flyt mellom bonde og Fatland. Aud Marit setter bonden først og finner alltid gode løsninger om problemstillinger dukker opp.


Dag Erik Bråthen
Dag har lang erfaring som livdyransvarlig og dyrebilsjåfør. Han sørger for trygg og god håndtering av dyr, har tett dialog med bonden og legger vekt på dyrevelferd i alle ledd, fra gård til mottak.


Bjørn Magne Stople
Bjørn Magne setter bonden først. Med lang erfaring og god oversikt svarer han på spørsmål, følger opp innmelding av dyr og sørger for at logistikk og samarbeid fungerer i praksis. Målet er alltid å gjøre hverdagen enklere for bonden.


Audun Økland
Audun er rådgiver og kontaktperson for storfekjøttkontrollen. Han kan blant annet veilede i fôring og drift og hjelper produsenter som ønsker forbedringer i drifta.


Axel Dønnum
Aksel hjelper nye produsenter, med økonomi og behov for hjelp på ulike områder. Han sørger for å hente inn riktig kompetanse, avhengig av hva saken gjelder.

Hold meg oppdatert
Få oppdateringer om priser, frister og nyttig fagstoff direkte fra Fatland. Vi sender deg det som er relevant for bonden, enkelt og oversiktlig.
Sånn, da får du oppdateringer fra oss rett i innboksen.
Ønsker du å registrere en til? Trykk på ‘registrer en til’ og velg de emnene som passer best for vedkommende. Vil du endre hvilke nyheter du mottar? Du kan oppdatere innstillingene via lenken i e-postene fra oss.










