Fatland lager Norges mest solgte pinnekjøtt

Om oss
Publisert:
December 19, 2025

Henriettes Pinnekjøtt Urøkt ble Norges mest solgte pinnekjøtt blant dagligvarebutikkenes egne merkevarer i julesesongen 2024. I år forventer Coop en ytterligere salgsvekst av folkefavoritt.

– I fjorårets sesong kjøpte nordmenn rett i underkant av 280 tonn av Henriettes Pinnekjøtt Urøkt. Dette gjorde at pinnekjøttet ble Norges mest solgte blant egne merkevarer, og det nest mest solgte pinnekjøttet i landet totalt sett. I år er vi forberedt på nok et rekordår og forventer en volumvekst på over ti prosent, sier sortimentssjef for kjøtt i Coop Norge, Synnøve M. Steffenssen.

Pinnekjøttet gikk nemlig nylig til topps i sin kategori i Dagens Næringslivs store pinnekjøtt-test, hvor de testet hele 47 ulike varianter. Det fikk også en solid sølvmedalje da Norges beste pinnekjøtt skulle kåres under NM i kjøtt i midten av november.

– Gjennom flere år med topplasseringer i NM og gode medieanmeldelser, har Henriettes pinnekjøtt etablert seg som et kvalitetsprodukt blant norske forbrukere, og blitt en viktig del av juletradisjonen til mange nordmenn, sier Steffenssen.

God kvalitet i alle ledd av produksjonen

Coop selger totalt 800 tonn pinnekjøtt i løpet av november og desember, noe som tilsvarer rundt 60 til 70 lastebiler med pinnekjøtt. Pinnekjøttvariantene fra Henriettes, som er en av Coops egne merkevarer, står for over halvparten av det totale pinnekjøttsalget i Coop-butikker.

– Det urøkte pinnekjøttet fra Henriettes produseres på Fatlands anlegg på Jæren, og er laget av norsk lam på tradisjonsrikt vis. Det er liten tvil om at godt samarbeid med norske leverandører og produsenter gir resultater som kunder og medlemmer setter pris på, sier Steffenssen.

Konsernsjef i Fatland, Vidar Fatland, mener den gode kvaliteten er et resultat av godt håndverk, erfaring og nøyaktighet i hele produksjonen.

– Vi legger mye arbeid i å levere trygg og god mat, og det er motiverende å se produktene våre hevde seg i en så tøff konkurranse, sier Fatland.

Fatland løfter også fram betydningen av råvarene.

– Vi vil takke norske bønder for råvarene vi jobber med hver dag. Kvaliteten begynner på gården, og uten et sterkt norsk landbruk kunne vi ikke laget disse produktene.

Kjøttfulle varianter er blitt mer populært

Selv om det er det tradisjonelle pinnekjøttet som fortsatt selger desidert mest, har stadig flere nordmenn fått øynene opp for de mer kjøttfulle variantene de siste årene.

– Henriettes Pinnekjøtt Kjøttfullt av kam og Henriettes Pinnebog hadde god tosifret vekst i fjor, og vi kunne solgt mye mer om tilgangen var bedre, så i år har vi sikret mer volum av disse variantene, sier Steffenssen, og legger til:

– Dette er begge gode alternativer med mer kjøtt og mindre fett, og produkter vi ser at stadig flere forbrukere velger.

Uansett om du foretrekker tradisjonelt eller mer kjøttfullt pinnekjøtt, har sortimentssjefen et par råd til pinnekjøttkokker som vil imponere litt ekstra under julemiddagen.

– Med litt krydder, som hel pepper og einebær i dampvannet, får du en ekstra god og aromatisk smak på pinnekjøttet. Om du vil ha en sprø overflate på kjøttet, kan du steke pinnekjøttet noen få minutter på 250 grader med grillfunksjon i ovnen etter at det er ferdig dampet. Men pass godt på så det ikke blir svidd eller tørt, avslutter Steffenssen.

Kontaktpersoner

No items found.

Dokumenter

No items found.

Du vil også like

Industri
Om oss

Fatland er stolt av å levere pølser til Ullevål stadion

Fatland har et langt samarbeid med Ullevaal stadion, der vi leverer pølser til sultne fotballsupportere gjennom hele sesongen.

Fatland
Om oss

Dette er Fatland

Dette er historien om Fatland fra oppstart til i dag

Småfe
Bonden
Om oss

Med lidenskap for sau

For Solveig er sau både fag og lidenskap. Hun står tett på bøndene og bruker kunnskapen sin til å gi støtte, råd og inspirasjon i hverdagen.

Rådgivere

Aktiv kategori
Fjern alle
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Siv Undem

Storfe
Jæren

Siv er rådgiver for storfe, med ansvar for livdyr og avl. Hun gir praktiske råd om drift, fôring, slakt, tilvekst og dyrevelferd, og hjelper deg å finne løsninger som gir god drift og god dyrevelferd. Siv har også et stort fokus på bondevelferd.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Solveig Horve Bergsholm

Småfe
Jæren

Solveig er rådgiver på småfe og veileder deg gjennom hele sesongen, fra lemming til lavdrektighet. Hun er tilgjengelig dersom du ønsker gårdsbesøk eller har spørsmål om drift og dyrevelferd.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Roxana Michaela Schomann

Gris
Jæren

Veterinær og rådgiver for svin i Fatland. Hun har nesten sju års erfaring som praktiserende veterinær i Rogaland, med bred svinekompetanse. Roxana er opptatt av dyrevelferd og god drift, og jobber tett med bonden for å finne løsninger som ivaretar både dyr og mennesker.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Torger Frøyland

Storfe
Jæren

Torger er rådgiver på storfe med fordypet kunnskap om økonomien i drifta. Han veileder deg i planlegging, kostnader, produksjonsresultater og andre forhold som påvirker lønnsomheten på gården.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Jan Ingar Formo

Midt-Norge

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Bjørn Vestly

Salg
Jæren

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Geir Andre Sjursen

Salg

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Andreas Helgevold

Innmelding
Ølen

Andreas jobber med innmelding av dyr og tar imot henvendelser når du melder inn til slakt. Han svarer gjerne på spørsmål og sørger for god flyt mellom bonde og slakteri.

Person med hestehale og grønn mønstret genser blant en flokk med sauer i bevegelse.

Hold meg oppdatert

Få oppdateringer om priser, frister og nyttig fagstoff direkte fra Fatland. Vi sender deg det som er relevant for bonden, enkelt og oversiktlig.

Meld meg på nyhetsbrev
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Sånn, da får du oppdateringer fra oss rett i innboksen.

Ønsker du å registrere en til? Trykk på ‘registrer en til’ og velg de emnene som passer best for vedkommende. Vil du endre hvilke nyheter du mottar? Du kan oppdatere innstillingene via lenken i e-postene fra oss.

Fatland bilde av en som sitter foran en pc