Et fagmiljø fra hele verden

Fatland
Jobb og karriere
Publisert:
December 19, 2025
Et fagmiljø fra hele verden

Fatland Jæren har ansatte fra mange land. Det gir et arbeidsmiljø der erfaring og kompetanse møtes og løfter produksjonen.

På Fatland Jæren jobber det ansatte fra afrikanske land, Latvia, Litauen, Polen, Brasil, Moldova, Irland og Norge for å nevne noen.

Stig Inge Dalva er skjæreformann ved slakteriet på Fatland Jæren, og han mener det internasjonale miljøet er en viktig grunn til at produksjonen holder et høyt nivå.  

– Før koronaen kom hadde vi mange kjøttskjærere fra Irland. I koronaperioden ble det litt vanskeligere for de å reise så mye, da valgte heldigvis mange fra Irland å bli værende. Flere av disse har bosatt seg her med familien.  

– Vi er helt avhengige av denne hjelpen for å få alt til å gå rundt, slår Dalva fast.

Mangel på fagfolk merkes tydelig i denne bransjen.

– Det er dessverre ikke så mange som ønsker å bli kjøttskjærere for eksempel. I mange land er det flere som har denne fagutdanningen og kan håndverket. Jeg har et inntrykk av at det stadig blir færre ungdommer her i landet som velger praktiske matfag, mener han.

Stig Inge Dalva (t.v) mener det internasjonale miljøet hos Fatland Jæren bidrar til å holde hjulene i gang. Her er han sammen med Aldomiro Da Costa fra Brasil. (Foto: Jenny Henriksen Leite)

Skryter av arbeidsplassen

Haval Salim fra Irak har jobbet med pakking og registrering hos Fatland Jæren i sju år. Han har bodd 23 år i Norge, ser på seg selv som norsk og bor i Sandnes med familien.

– Det gikk ikke lenge før Haval fikk fast jobb siden han viste seg å være så dyktig. Han gjør en imponerende jobb på en av de tøffeste oppgavene vi har, sier Dalva.

Haval selv er svært fornøyd med arbeidsplassen.

– Jeg gleder meg aller mest til å samarbeide og hjelpe andre på jobb. Og vi har en veldig god ledelse, forteller Haval.

TRENGER NYTT BILDE.

Søker flere folk:  

Engelsk er et av språkene som brukes daglig hos Fatland Jæren. Samtidig går kommunikasjonen på flere språk. Det viktigste er at alle forstår hverandre godt. Det har stor betydning både for sikkerhet og for det sosiale miljøet.

Fatland tilbyr brakker som et midlertidig botilbud for de som vil bo nær slakteriet en periode eller ønsker å teste om jobben passer for dem. Mange finner raskt leilighet i området, og bedriften hjelper gjerne med kontakt til utleiere.

Arbeidstiden er fra klokken 6 om morgenen til klokken 14 på ettermiddagen. Det gjør at de ansatte slipper å sitte i rushtrafikken før eller etter jobb.

Dalva er alltid på søk etter gode fagfolk.

– Dette er en veldig interessant jobb, og ikke minst er det en jobb der du får jobbe fysisk hele dagen. Vi som jobber med å skjære kjøtt brenner også for norsk mat. Vi ønsker å vise fram den fantastiske kvaliteten som norsk kjøtt har. Det er viktigere enn noen gang å heie på norsk matvareproduksjon, mener han.

Kontaktpersoner

No items found.

Dokumenter

No items found.

Du vil også like

Fatland
Jobb og karriere

Trenger ny generasjon slaktere og kjøttskjærere

Marcus Milwertz Madland mener jobben som slakter er både utfordrende og givende. Nylig tok han fagbrev hos Fatland Jæren, og etterspørselen etter flere som ham er stor over hele landet.

Fatland
Jobb og karriere

Et fagmiljø fra hele verden

Fatland Jæren har ansatte fra mange land. Det gir et arbeidsmiljø der erfaring og kompetanse møtes og løfter produksjonen.

Industri
Fatland Salg

Fra pizzaselger til salgssjef

Bjørn har snart jobbet tre år som salgsleder i Fatland. Han er engasjert når han snakker om marked, klima, mattrender og hva som kreves for å lykkes fremover. En utvikling gjør ham særlig urolig: Antallet bønder i Norge faller.

Rådgivere

Aktiv kategori
Fjern alle
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Atle Dønnum

Gris
Oslo

Atle er dyrebilsjåfør, og jobber også med smågrisomsetning i Fatland Oslo. Han er opptatt av dyrevelferd, ansvar og faglig stolthet, og legger stor vekt på trygg håndtering av dyr i den siste etappen før slak

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Dag Arve Tjøtta

Innmelding
Gris
Jæren

Dag Arve er en engasjert og god rådgiver og koordinator på innmeldinga . Han løser problemer rakst og er et godt bindeledd mellom Fatland og bonden. Hos Dag Arve får du alltid hjelp.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Karl Stian Hustoft

Innmelding
Storfe
Jæren

Karl Stian jobber med innmelding av dyr og tar imot henvendelser når du melder inn til slakt. Hun svarer gjerne på spørsmål og sørger for en god flyt mellom deg som bonde og slakteriet. Har du spørsmål, vet Torild svaret.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Aud Marit Lunde

Jæren

Aud Marit jobber med innmelding av dyr og er den du møter når du ringer inn for å melde inn dyr. Hun er også sjef for dyrebilsjåførene på Jæren, og sørger for en god flyt mellom bonde og Fatland. Aud Marit setter bonden først og finner alltid gode løsninger om problemstillinger dukker opp.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Dag Erik Bråthen

Storfe
Oslo

Dag har lang erfaring som livdyransvarlig og dyrebilsjåfør. Han sørger for trygg og god håndtering av dyr, har tett dialog med bonden og legger vekt på dyrevelferd i alle ledd, fra gård til mottak.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Bjørn Magne Stople

Storfe
Ølen

Bjørn Magne setter bonden først. Med lang erfaring og god oversikt svarer han på spørsmål, følger opp innmelding av dyr og sørger for at logistikk og samarbeid fungerer i praksis. Målet er alltid å gjøre hverdagen enklere for bonden.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Audun Økland

Storfe
Ølen

Audun er rådgiver og kontaktperson for storfekjøttkontrollen. Han kan blant annet veilede i fôring og drift og hjelper produsenter som ønsker forbedringer i drifta.

Flokk med kyr som beiter på en eng med trær i bakgrunnen, overlagt med en hvit silhuett av en ku i en sirkel.

Axel Dønnum

Gris
Oslo

Aksel hjelper nye produsenter, med økonomi og behov for hjelp på ulike områder. Han sørger for å hente inn riktig kompetanse, avhengig av hva saken gjelder.

Person med hestehale og grønn mønstret genser blant en flokk med sauer i bevegelse.

Hold meg oppdatert

Få oppdateringer om priser, frister og nyttig fagstoff direkte fra Fatland. Vi sender deg det som er relevant for bonden, enkelt og oversiktlig.

Meld meg på nyhetsbrev
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Sånn, da får du oppdateringer fra oss rett i innboksen.

Ønsker du å registrere en til? Trykk på ‘registrer en til’ og velg de emnene som passer best for vedkommende. Vil du endre hvilke nyheter du mottar? Du kan oppdatere innstillingene via lenken i e-postene fra oss.

Fatland bilde av en som sitter foran en pc