Et fagmiljø fra hele verden

Fatland Jæren har ansatte fra mange land. Det gir et arbeidsmiljø der erfaring og kompetanse møtes og løfter produksjonen.
På Fatland Jæren jobber det ansatte fra afrikanske land, Latvia, Litauen, Polen, Brasil, Moldova, Irland og Norge for å nevne noen.
Stig Inge Dalva er skjæreformann ved slakteriet på Fatland Jæren, og han mener det internasjonale miljøet er en viktig grunn til at produksjonen holder et høyt nivå.
– Før koronaen kom hadde vi mange kjøttskjærere fra Irland. I koronaperioden ble det litt vanskeligere for de å reise så mye, da valgte heldigvis mange fra Irland å bli værende. Flere av disse har bosatt seg her med familien.
– Vi er helt avhengige av denne hjelpen for å få alt til å gå rundt, slår Dalva fast.
Mangel på fagfolk merkes tydelig i denne bransjen.
– Det er dessverre ikke så mange som ønsker å bli kjøttskjærere for eksempel. I mange land er det flere som har denne fagutdanningen og kan håndverket. Jeg har et inntrykk av at det stadig blir færre ungdommer her i landet som velger praktiske matfag, mener han.

Skryter av arbeidsplassen
Haval Salim fra Irak har jobbet med pakking og registrering hos Fatland Jæren i sju år. Han har bodd 23 år i Norge, ser på seg selv som norsk og bor i Sandnes med familien.
– Det gikk ikke lenge før Haval fikk fast jobb siden han viste seg å være så dyktig. Han gjør en imponerende jobb på en av de tøffeste oppgavene vi har, sier Dalva.
Haval selv er svært fornøyd med arbeidsplassen.
– Jeg gleder meg aller mest til å samarbeide og hjelpe andre på jobb. Og vi har en veldig god ledelse, forteller Haval.
TRENGER NYTT BILDE.
Søker flere folk:
Engelsk er et av språkene som brukes daglig hos Fatland Jæren. Samtidig går kommunikasjonen på flere språk. Det viktigste er at alle forstår hverandre godt. Det har stor betydning både for sikkerhet og for det sosiale miljøet.
Fatland tilbyr brakker som et midlertidig botilbud for de som vil bo nær slakteriet en periode eller ønsker å teste om jobben passer for dem. Mange finner raskt leilighet i området, og bedriften hjelper gjerne med kontakt til utleiere.
Arbeidstiden er fra klokken 6 om morgenen til klokken 14 på ettermiddagen. Det gjør at de ansatte slipper å sitte i rushtrafikken før eller etter jobb.
Dalva er alltid på søk etter gode fagfolk.
– Dette er en veldig interessant jobb, og ikke minst er det en jobb der du får jobbe fysisk hele dagen. Vi som jobber med å skjære kjøtt brenner også for norsk mat. Vi ønsker å vise fram den fantastiske kvaliteten som norsk kjøtt har. Det er viktigere enn noen gang å heie på norsk matvareproduksjon, mener han.
Rådgivere

Hold meg oppdatert
Få oppdateringer om priser, frister og nyttig fagstoff direkte fra Fatland. Vi sender deg det som er relevant for bonden, enkelt og oversiktlig.
Sånn, da får du oppdateringer fra oss rett i innboksen.
Ønsker du å registrere en til? Trykk på ‘registrer en til’ og velg de emnene som passer best for vedkommende. Vil du endre hvilke nyheter du mottar? Du kan oppdatere innstillingene via lenken i e-postene fra oss.












