Dette er Fatland

Fatlands historie
Fatland er et familieeid selskap med røtter tilbake til 1892. Da startet Rasmus Fatland med slakting i Vikedal, før han senere flyttet til Oslo for å selge kjøtt fra bønder i Sunnhordland og på Jæren. Sønnen Severin førte tradisjonen videre, og etter hvert tok også neste generasjon med Sverre og Ole del i virksomheten.
I 1937 ble det første slakteriet bygd i Sandeid. Severin overtok anlegget i 1947, og slaktemengdene økte jevnt. Det førte til et nytt og større slakteri i 1957. Da kravene til moderne slaktehus vokste og antall leverandører økte, bygde Fatland et nytt anlegg i Ølen i 1974.
Dette ble landets største private slakteri og la grunnlaget for videre vekst.
På 1980-tallet kjøpte Fatland flere anlegg . Blant annet i Oslo, og Jæren. Midt på 1990-tallet kjøpte Fatland, Skjeggerød AS i Sandefjord, som den gang var en av Norges mest moderne kjøttforedlingsbedrifter. Det ga konsernet et solid fotfeste inn mot dagligvaremarkedet.
Gjennom årene har Fatland fortsatt å utvikle seg. I dag er vi en av Norges største matprodusenter, med nær 1000 ansatte og moderne anlegg i Ølen, på Jæren, i Oslo og i Sandefjord. Fjerde generasjon Fatland med Ståle, Svein, Inge og Vidar – eier og driver selskapet videre.
Vi samarbeider med rundt 5000 bønder over hele landet og leverer råvarer og produkter til dagligvare, industri, hotell og restaurant. Flere millioner nordmenn spiser mat fra Fatland hver eneste dag. Vi eier også Vossakjøt, Finn Hunstad og 60 prosent av Oppdal Spekemat.
En viktig del av arbeidet vårt er å utnytte hele dyret. Gjennom videreforedling, biprodukter og samarbeid med norsk industri sørger vi for at mest mulig av råvarene fra norske gårder blir brukt. Mattrygghet har alltid vært sentralt, og alle våre anlegg følger strenge krav og sertifiseringer.
Fra et lite slakteri i Vikedal til en av landets største aktører innen matproduksjon. Historien vår handler om fagkunnskap, familietradisjon og et tydelig samfunnsansvar.
Fremover vil vi fortsette å utvikle oss videre med bonden, kunder og forbrukeren i sentrum.
Rådgivere


Atle Dønnum
Atle er dyrebilsjåfør, og jobber også med smågrisomsetning i Fatland Oslo. Han er opptatt av dyrevelferd, ansvar og faglig stolthet, og legger stor vekt på trygg håndtering av dyr i den siste etappen før slak


Dag Arve Tjøtta
Dag Arve er en engasjert og god rådgiver og koordinator på innmeldinga . Han løser problemer rakst og er et godt bindeledd mellom Fatland og bonden. Hos Dag Arve får du alltid hjelp.


Karl Stian Hustoft
Karl Stian jobber med innmelding av dyr og tar imot henvendelser når du melder inn til slakt. Hun svarer gjerne på spørsmål og sørger for en god flyt mellom deg som bonde og slakteriet. Har du spørsmål, vet Torild svaret.


Aud Marit Lunde
Aud Marit jobber med innmelding av dyr og er den du møter når du ringer inn for å melde inn dyr. Hun er også sjef for dyrebilsjåførene på Jæren, og sørger for en god flyt mellom bonde og Fatland. Aud Marit setter bonden først og finner alltid gode løsninger om problemstillinger dukker opp.


Dag Erik Bråthen
Dag har lang erfaring som livdyransvarlig og dyrebilsjåfør. Han sørger for trygg og god håndtering av dyr, har tett dialog med bonden og legger vekt på dyrevelferd i alle ledd, fra gård til mottak.


Bjørn Magne Stople
Bjørn Magne setter bonden først. Med lang erfaring og god oversikt svarer han på spørsmål, følger opp innmelding av dyr og sørger for at logistikk og samarbeid fungerer i praksis. Målet er alltid å gjøre hverdagen enklere for bonden.


Audun Økland
Audun er rådgiver og kontaktperson for storfekjøttkontrollen. Han kan blant annet veilede i fôring og drift og hjelper produsenter som ønsker forbedringer i drifta.


Axel Dønnum
Aksel hjelper nye produsenter, med økonomi og behov for hjelp på ulike områder. Han sørger for å hente inn riktig kompetanse, avhengig av hva saken gjelder.

Hold meg oppdatert
Få oppdateringer om priser, frister og nyttig fagstoff direkte fra Fatland. Vi sender deg det som er relevant for bonden, enkelt og oversiktlig.
Sånn, da får du oppdateringer fra oss rett i innboksen.
Ønsker du å registrere en til? Trykk på ‘registrer en til’ og velg de emnene som passer best for vedkommende. Vil du endre hvilke nyheter du mottar? Du kan oppdatere innstillingene via lenken i e-postene fra oss.












