God merking av slaktegris er viktig


Riktig merking av slaktegris er nødvendig for at vi skal sikre korrekt oppgjør og god sporing av kjøttet.
Dessverre får vi inn flere slaktegris som er mangelfullt merket, eller ikke merket. Dette lager mye ekstraarbeid for oss, både ved slakting og avregning. Nå kasserer Mattilsynet grisen din hvis merkingen mangler eller er ufullstendig. Det er tap for dere og tap for oss. Vær så snill, merk grisen skikkelig i god tid.
Det er du som bonde som er ansvarlig for merkingen er riktig.
Noen råd for å sikre god merking av slaktegris:
- Bruk ren klubbe. Rengjør klubba med varmt vann og børste etter bruk.
- Tallene må være skarpe og spisse. Ta kontakt med ditt innmeldingskontor hvis du trenger nye tall, sverte eller svertepute.
- Hele tallkombinasjonen dyppes i sverte før hver merking. Nok sverte er viktig.
- Merk grisene på den flateste delen av skinka, ikke ryggen.
- Sjekk at alle dyrene er merket.
Vil du vite mer?
Veterinær og rådgiver for svin i Fatland. Hun har nesten sju års erfaring som praktiserende veterinær i Rogaland, med bred svinekompetanse. Roxana er opptatt av dyrevelferd og god drift, og jobber tett med bonden for å finne løsninger som ivaretar både dyr og mennesker.

Roxana Michaela Schomann

Hold meg oppdatert
Få oppdateringer om priser, frister og nyttig fagstoff direkte fra Fatland. Vi sender deg det som er relevant for bonden, enkelt og oversiktlig.
Sånn, da får du oppdateringer fra oss rett i innboksen.
Ønsker du å registrere en til? Trykk på ‘registrer en til’ og velg de emnene som passer best for vedkommende. Vil du endre hvilke nyheter du mottar? Du kan oppdatere innstillingene via lenken i e-postene fra oss.






































