Det er gjort endringer på nødslaktveilederen og det er laget et nytt nødslaktsertifikat som er mer utfyllende enn hva den har vært tidligere. Sertifikatet er allerede tatt i bruk, og det er viktig at produsentene er kjent med de nye endringene.
Informasjon om nødslakting finner du på Mattilsynets hjemmesider: Nødslaktordningen – bare friske dyr kan nødslaktes | Mattilsynet
Her ligger den oppdaterte nødslaktveilederen: NØDSLAKTING OG BEDØMMELSE AV NØDSLAKT (mattilsynet.no). Her ligger også revidert nødslaktsertifikat.
De største endringene:
- I den nye veilederen er tilstanden melkefeber spesifisert, til forskjell fra tidligere veileder.
- Dyr skal i hovedsak avlives innen 24 timer etter at skaden/den uforutsette hendelsen har oppstått. Svært smertefulle tilstander så fort som mulig og lettere haltheter innen 1 uke.
- Ansvaret til de ulike gruppene er spesifisert i den nye veilederen (dyreeier, praktiserende veterinær, slakteri og Mattilsynet).
- Nødslaktsertifikatet krever mer informasjon om dyret og hendelsen enn tidligere.
- Nødslakteren skal ta temperaturen på dyret rett etter avliving.
Spørsmål kan rettes til nødslakttelefonen:
Fatland Oslo: 976 92 653
Fatland Jæren: 913 51 804
Fatland Ølen: 982 42 200
Publisert 16.04.2021 kl 13:17
Oppdatert 16.04.2021 kl 13:29