Fatland og Compass Group løfter norsk mat til oljearbeidere

Fatland samarbeider med Compass Group for å få mer norsk kjøtt og lokalmat servert til oljearbeidere i Nordsjøen.
Siden januar 2023 har Fatland hatt en leveringsavtale med Compass Group og ESS Offshore. Avtalen ble inngått for å imøtekomme stadig flere kundekrav fra oljesektoren om norsk kjøtt og krav på lokalmat servert i nordsjøen. Det har vært en betydelig økning i leveranser av norsk kjøtt til norsk sokkel de siste årene.
-Vi synes det er veldig stas med denne avtalen og samarbeidet. Ingenting er bedre enn at oljearbeidere får servert kvalitets mat fra den norske bonden, sier salgsleder Bjørn Vestly.
God å bli bedre kjent
Tidligere i år var Fatland var til stede da Compass Group samlet offshore-sektoren til årets store bransjetreff.
Messen ble arrangert i forbindelse med at Compass Group har kjøpt 4Service. Samlingen markerte starten på en ny fase med tettere samarbeid mellom selskapene. Over 300 personer deltok, og arrangementet ble en stor suksess.

På messen var vi representert av Bjørn Vestly og Severin Fatland som serverte ferskskåret spekemat (coppa, spekeskinke og fenalår) og spanske kjøttboller laget lokalt på våre fabrikker på Jæren og i Ølen.
- Det ble mange gode samtaler gjennom dagen og synlighet på slike arenaer er viktig for å styrke samarbeidet med kundene våre, sier Vestly.
Fatland fikk mange gode tilbakemeldinger på både spekematen og kjøttbollene. Publikum hadde en klar favoritt: Coppa, laget av Kristian Fatland på Jæren.
Coppa er en skinke laget av høyrygg på gris, med en fin balanse mellom fett og kjøtt – laget etter italiensk tradisjon.

Litt om Compass Group
Compass Group er et globalt serviceselskap som leverer mat-, renholds- og servicetjenester til virksomheter i hele Norge. Selskapet har en betydelig tilstedeværelse både på land og offshore.
Nøkkeltall:
- 8,5 mrd. NOK i årlig omsetning
- 10 000 ansatte
- 300 000 måltider servert hver dag
- 12,5 millioner m² rengjort daglig
Rådgivere


Siv Undem
Siv er rådgiver for storfe, med ansvar for livdyr og avl. Hun gir praktiske råd om drift, fôring, slakt, tilvekst og dyrevelferd, og hjelper deg å finne løsninger som gir god drift og god dyrevelferd. Siv har også et stort fokus på bondevelferd.


Solveig Horve Bergsholm
Solveig er rådgiver på småfe og veileder deg gjennom hele sesongen, fra lemming til lavdrektighet. Hun er tilgjengelig dersom du ønsker gårdsbesøk eller har spørsmål om drift og dyrevelferd.


Roxana Michaela Schomann
Veterinær og rådgiver for svin i Fatland. Hun har nesten sju års erfaring som praktiserende veterinær i Rogaland, med bred svinekompetanse. Roxana er opptatt av dyrevelferd og god drift, og jobber tett med bonden for å finne løsninger som ivaretar både dyr og mennesker.


Torger Frøyland
Torger er rådgiver på storfe med fordypet kunnskap om økonomien i drifta. Han veileder deg i planlegging, kostnader, produksjonsresultater og andre forhold som påvirker lønnsomheten på gården.


Andreas Helgevold
Andreas jobber med innmelding av dyr og tar imot henvendelser når du melder inn til slakt. Han svarer gjerne på spørsmål og sørger for god flyt mellom bonde og slakteri.

Hold meg oppdatert
Få oppdateringer om priser, frister og nyttig fagstoff direkte fra Fatland. Vi sender deg det som er relevant for bonden, enkelt og oversiktlig.
Sånn, da får du oppdateringer fra oss rett i innboksen.
Ønsker du å registrere en til? Trykk på ‘registrer en til’ og velg de emnene som passer best for vedkommende. Vil du endre hvilke nyheter du mottar? Du kan oppdatere innstillingene via lenken i e-postene fra oss.














