Du logger deg inn på ksl.no eller Matmerk.no. Brukernavnet er ditt produsentnummeret, passord kan du få tilsendt på e-post.
Brukernavnet ditt er produsentnummeret, alle 10 sifrene uten mellomrom eller andre tegn. Husk også å sjekke at du ikke har tastet inn et tomt tegn foran eller bak produsentnummer et. For passordet, pass på at du ikke tar feil av null og bokstaven o, eller tallet en og bokstaven l. Husk også at produsentnummeret kan ha endret seg, enten ved sammenslåing av kommuner eller fylker.
Klarer du fortsatt ikke å logge inn, kontakt Landbrukets Dataflyt på epost: brukerstotte@landbruketsdataflyt.no - eller på telefon: 22 05 47 30
Har du nettopp overtatt gården, bør du sjekke KSL-statusen så raskt som mulig. Ved generasjonsskifter arver du også KSL-historikken. Dette må du ha oversikt før du sender av gårde det første kornlasset eller første flokk til slakt.
Som ny produsent har du opp til ett år på deg før du må gjennomføre egenrevisjonen. Vi vil likevel anbefale at du tar den så raskt som mulig slik at du har muligheten til å sette deg inn i de krav som stilles til din produksjon slik at du ikke legger deg til vaner og rutiner som du må endre på fordi du ikke var klar over kravene.
Er det mer enn 12 måneder siden du sist gjorde egenrevisjonen passer det fint å gjøre den nå som vi har oppdatert KSL-standarden. Er det færre enn 12 måneder siden siste egenrevisjon trenger du ikke gjøre egenrevisjonen din nå. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre KSL-standarden og den oppdateres jevnlig.
I dagens løsning så må du dessverre gjennomføre egenrevisjonen din på nytt med alle de sjekklistene du skal ha i følge din produksjon. Våre nettløsning er gammel og kommer med ny løsning i 2020.
Ja! Alle som produserer mat, fôr og/eller har husdyr må følge mange lover og regler. Her har vi samlet alt fra Mattilsynet, Arbeidstilsynet, forsikringsbransjen, varemottakere med flere, slik at du slipper å lese og sette deg inn i rundt 2000 sider med lover og forskrifter på egen hånd.
Hvis du ikke skal lever noe til slakt, men kun ha til eget bruk kan du slippe å fylle ut sjekklisten for dette dyreslaget. Les likevel gjennom sjekklisten da det er mye nyttig informasjon i spørsmålene og veilederen.
Du må gjennomføre "Egenrevisjon", en gang i året (som selvangivelsen) og lukke avvik innen frist dersom du har hatt besøk av en revisor på gården din.
Nei - det er ikke KSL eller Matmerk som finner på alle spørsmålenen. Alle kravene i KSL-standarden er hentet fra offentlige lover og forskrifter. Det finnes noen egendefinerte krav i tillegg, dette kan være krav fra varemottakere eller bransjen generelt og de blir nøye gjennomgått og diskutert i våre faggrupper. Faggruppene i KSL har en rådgivende funksjon og består av representanter fra et bredt spekter av mat- og landbruksnæringens organisasjoner. Landbruksmyndighetene er representert ved observatører.
Våre nettløsning er gammel og vi har derfor begynt jobben med å forbedre nettopp dette. I 2020 vil det bli lansert nye og bedre nettsider for «Din egen gard» som vil være enklere å bruke, og som vil fungere enda bedre som et kvalitetssystem og forbedringsverktøy for din drift og produksjon.
Kilde: matmerk.no
Publisert 07.01.2020 kl 10:47
Oppdatert 07.01.2020 kl 15:20