Kirsty

Fatland-saueklipper kniver i toppen

Etter bare fire år i faget, slår saueklipper Kirsty Findlay (26) fra Skottland alle rekorder på Fatland. Nøkkelen er hardt arbeid og stålvilje.

– Jeg trives godt med å klippe sauer på Fatland. De ulike sauerasene som kommer inn, i alle fasonger og størrelser, lar meg jobbe med klippeteknikker og forbedre antallet år etter år. Vi har et knallbra team og godt arbeidsmiljø, sier saueklipper Kirsty Findlay.

Denne sesongen jobber hun fulltid med saueklipp i Fatland på slakteriet i Ølen. Fire år etter at Kirsty klipte sin første sau, har hun personlig rekord på 406 sauer på én dag, og er klart best i Fatland-konsernet.

Nylig dro hun til saueklipper-NM i Oppdal sammen med gode kollegaer i Fatland. Da deltok hun for første gang i speed-klipping-klassen – og kom til finalen. Til slutt tok hun femteplassen med ferdigklippet sau på 31 sekunder.

Kirsty har bred bakgrunn innen sauedrift. Hun valgte å satse fullt på saueklipping først i 2019. De siste årene har sauklipperen fulgt sesongene i ulike land.

– Jeg valgte saueklipping fordi jeg kan reise verden rundt, møte mange ulike folk og tjene godt, sier Kirsty.

Hun er opprinnelig fra Stirlingshire i Skottland, og har jobbet både der, i Norge og på New Zealand.

Nå ser saueklipperen fram til å noen uker fri før det braker løs på andre siden av kloden.

– Jeg har hatt en veldig travel og utfordrende sesong i Norge, og ser frem til å ta en pause før jeg drar til New Zealand i desember, sier Kristy.

Publisert 14.11.2022  kl 15:30

Oppdatert 14.11.2022  kl 15:42

Andre saker