Gladmat 2018

Fatlandbåten tilbake på Gladmaten

29. juni til 2. juli går endelig Gladmaten i Stavanger av stabelen igjen, og «Bondebåten» er på plass i Vågen. Vi gleder oss over å igjen kunne ønske Fatland-bønder og andre bønder, samt andre venner av Fatland, velkommen om bord til god mat og drikke, og en god drøs.

Fatlandbåten er blitt en populær samlingsplass for Fatland-bønder og andre som setter pris på servering av norskprodusert mat, og som gjerne vil vite mer om Fatland.

– Dette er en viktig arena for bøndene våre, her kan de treffes, slå av en prat over et godt måltid og ha et faglig og sosialt miljø under Gladmat-festivalen, sier Vidar Fatland, som gleder seg over at festivalen er tilbake etter noen år med koronarestriksjoner.

Tidligere har Fatland-bøndene fått et kort i posten til bruk som betaling for én servering på Fatlandbåten. I år vil det komme en digital løsning som sikrer alle Fatland-bønder ett gratis måltid om bord i Gamle Rogaland, som Fatland er så heldig å få leie som sin båt under Gladmaten.

– For oss er denne «bondebåten», som mange kaller den, ekstremt viktig. Vi ønsker å vise frem de flotte norske råvarene vi har, og fortelle hvor viktig den norske maten er. Det er ikke minst viktig å vise vor viktig den norske bonden er, slår Vidar Fatland fast.
– Hos oss blir det alltid god drøs og god stemning, og vi gleder oss til å møte alle de flotte bøndene våre som er innom matfestivalen.

I år blir det grillmat og spekemat som står på menyen, og Fatland-båten har selvsagt sin egen kokk som svinger opp de flotte rettene. Det blir servering fra kl. 12 på dagen til 21 på kvelden. Om bord i båten møter du kjente fjes og stemmer som du kjenner fra Fatland.

Velkommen til Gladmatfestivalen og bondebåten til Fatland!

Publisert 19.05.2022  kl 07:38

Oppdatert 21.06.2022  kl 09:30

Andre saker