Vi trenger ferskt lam til påske

20. februar 2019
Å levere lam til slakt når det er etterspørsel i markedet er positivt både for produsent og forbruker.
Les mer
large-6

Vi trenger ferskt lam til påske

Å levere lam til slakt når det er etterspørsel i markedet er positivt både for produsent og forbruker.

Våre kunder ønsker mest mulig ferske varer og vi oppfordrer deg som lammeprodusent til å hjelpe oss med dette, slik at vi sammen kan vi tilby ferske lammelår til påske.

Ta kontakt med våre innmeldingskontorer, eller produsentkontakter, for å finne en god levering i mars!

Vi minner samtidig om at for å kunne klassifiseres som lam, må fjorårslam slaktes innen 12. april.

Avlivingskurs småfe både i Ølen og på Jæren

11. februar 2019
Etter flere oppfordringer arrangerer vi i vår kurs i avliving av småfe.
Les mer
SEPTEMBER

Avlivingskurs småfe både i Ølen og på Jæren

Etter flere oppfordringer arrangerer vi i vår kurs i avliving av småfe.

Syke og skadde dyr, som ikke kan eller skal behandles, skal avlives så fort som mulig slik at dyret slipper å lide.

Bedøving og avliving må gjøres på en måte som forhindrer unødvendig lidelse hos dyret og ivaretar sikkerheten til den som utfører oppgaven.

Nå har du muligheten til lære mer om avliving av småfe på kurs både hos Fatland Ølen og Fatland Jæren.

Tid og sted: Fatland Jæren onsdag 6.mars kl. 19.00 og Fatland Ølen torsdag 14. mars kl. 19.00.

Foreløpig program:

  • Litt teori.
  • Opplæring/ bruk av boltepistol.
  • Enkel servering

Påmelding:

Fatland Jæren
Produsentrådgiver Tore Oftedal
Mobil 96 94 61 81
Send e-post


Fatland Ølen
Produsentrådgiver Hilde K. Håland
Mobil 98 24 22 14
Send e-post

Vi trenger mye mer livkalv!

08. februar 2019
Både på Jæren, i Ølen og på Østlandet er det nå stor etterspørsel etter livkalv fra Fatland.
Les mer
DSC 4941

Vi trenger mye mer livkalv!

Både på Jæren, i Ølen og på Østlandet er det nå stor etterspørsel etter livkalv fra Fatland.

Har du livkalv tilgjengelig for salg? Kontakt oss!

Fatland Jæren

Odd Ingebret Paulsen
Mobil: 90 10 22 37
Send e-post

Siv Undem
Mobil: 99 71 23 51
Send e-post

Fatland Ølen

Bjørn Magne Stople
Mobil: 98 24 22 10
Send e-post

Andreas Helgevold
Mobil: 98 24 22 02
Send e-post

Fatland Oslo

Dag Erik Bråthen
Mobil 95 12 86 15
Send e-post

Stort produsentseminar: Smilende pølser, framtidas kunder, parasitter, grovfôr og spa

01. februar 2019
Både faglig og sosialt blir Fatlands produsentseminaret stedet å være 8. og 9. mars.
Les mer
Nordsjsenteret-utsikt-ute-1-Bestill-konferanse-Nordsjsenteret

Stort produsentseminar: Smilende pølser, framtidas kunder, parasitter, grovfôr og spa

Både faglig og sosialt blir Fatlands produsentseminaret stedet å være 8. og 9. mars.

Vi har gleden av å invitere til produsentseminar på Sola Strand Hotel 8. og 9. mars 2019. Seminaret foregår fra lunsj til lunsj disse dagene og vi har fått på plass et godt program som bør engasjere.

Vi har satt sammen flere ulike pakker, med og uten overnatting, slik at du og eventuelt følge selv kan velge hvor mye dere vil få med dere. Sola Strand Hotel ligger idyllisk og sentralt plassert ved Norges flotteste sandstrand. Ved hotellet finner dere også Nordsjøbadet Spa, et sted for å la eventuelle bekymringer om overproduksjon og konsesjonsregelverk ligge og få balsam for kropp og sjel...

Program seminar Sola Strand Hotel 8.-9. mars 2019:

"Med Fatland inn i framtida"

Fredag 8. mars

11.30 - 12.45 Lunsj

12.45 - 13.15 Fatland: Status og planer for 2019,  ved konsernsjef Terje Wester.

13.15 - 14.00 Sammenhengen mellom Nyt Norge og KSL, ved KSL sjef Tom Roterud.

14.00 - 14.15 Pause

14.15 - 15.00 «De beste pølsene smiler» , ved journalist, forfatter og kåsør Arnt Olav Klippenberg. Han har i tillegg stått på scenen i en årrekke med gruppa si Show Chow, og har vært å se på tv sammen med for eksempel Kristian Valen. I denne sammenhengen kan det nevnes at han har skrevet bok om «Glade Pølser».

15.00 - 15.45 Fokus landbruk, ved rådgiver husdyr Rolf Gunnar Husveg, Fylkesmannen i Rogaland.

15:45 - 16:15 Pølsepause

16.15 - 16.30 Fatland-app, ved leder av produsenttjenesten i Fatland, Harald Pedersen.

16.30 - 17.15 Hvordan kan bonden spille på lag med forbrukeren? Kundefokus og forbrukerinnsikt - viktige redskaper for vekst. Dag Ove Aksland, regiondirektør i Coop, deler noen tanker.

17.15 - 17.45 Avslutning for dagen. TBO

19.30 Festmiddag

Lørdag 09. mars

09.00 - 09.45 SPF: Hvordan gjorde vi det?, ved svineprodusent Harald Gropen

09.45 - 10.00 Pause

10.00 - 10.45 Grovfôrsesongen 2019. Hvordan tenker vi?, ved Ole Arnfinn Røysland i Norsk landbruksrådgivning.

10.45 - 11.00 Pause

11.00 - 11.45 Parasitter i beitesesongen, ved veterinær Siv Meling.

11.45 - 12.00 Spørsmål, oppsummering og avslutning, ved Terje Wester, konsernsjef Fatland.

12.15 Lunsj

Priser

Per pers i dobbeltrom, inkludert to dagpakker, overnatting og festmiddag: 1.900,-

Per pers i enkeltrom. Inkludert 2 dagpakker, overnatting og festmiddag: 2300
Dagpakke fredag eller lørdag inkludert lunsj (uten festmiddag): Gratis (600,- dersom du ønsker begge dager).

Vi spanderer én dagpakke på alle som skal på seminar!

De som ikke vil ha overnatting, kan melde seg på fredag eller lørdag, og få dette gratis!
Dersom dere ønsker å være med begge dager, og ikke overnatte, betaler dere kun én av dagpakkene.

Inngang i Nordbadet Spas velværeavdeling koster 125,- per voksen per døgn. Dersom dere ønsker spabehandling anbefaler vi å bestille dette direkte på hotellet i god tid før besøket.

De som ønsker tilleggsdøgn på hotellet kan bestille dette selv til kr 995,- for enkeltrom og kr 1195,- for dobbeltrom.

Påmelding til produsentrådgiver Guro Hansen, e-post / tlf. 95 89 63 20. Eller aller helst i skjemaet under:


Infomøte om foreslåtte endringer i konsesjonsregelverket

30. januar 2019
Vi inviterer til åpent møte for smågris- og kombinertbesetninger om forslaget til endringer og innstramminger i konsesjonsregelverket for gris.
Les mer
Smågris

Infomøte om foreslåtte endringer i konsesjonsregelverket

Vi inviterer til åpent møte for smågris- og kombinertbesetninger om forslaget til endringer og innstramminger i konsesjonsregelverket for gris.

På bakgrunn av forslag til endring/innstramming i konsesjonsregelverket på gris, inviterer Fatland til et møte på Hotell Gardermoen Park Inn, tirsdag 12. februar kl. 09.30 - 14.00.

Dette møtet er åpent for alle, men målgruppen er de smågris- og kombinertbesetningene som vil bli rammet av forslaget.

Temaet tas selvsagt også opp på Fatlands årlige ordinære produsentmøter.

Møteagenda:

  1. Fatlands konserndirektør Leif Malvin Knudsen går i dybden av hvorfor denne endringen/innstramningen i husdyrkonsesjonsregelverket har kommet nå.

  2. Fatlands rådgiver på svin, Harald Pedersen, forklarer konsekvensene  av dette høringsforslag  med konkrete eksempel. Kan dette være hensikten med endringen/innstrammingen?

  3. Hva gjør den enkelte svinprodusent som blir rammet av forslaget nå, før høringsfristen 18. mars.

Vi legger opp til en pause midt i programmet.

Hotell Gardermoen Park Inn ligger i gangavstand fra ankomsthallen på Gardermoen.

Velkommen!

Påmelding i skjemaet under, eller til Harald Pedersen gjennom e-post.

Temamøter: Hjelp! Det brenner!

28. januar 2019
Visste du at det brenner mest i landbruket i oktober og i mars? Visste du at flest branner i landbruket skjer på natta? Kvifor er det slik?
Les mer
DSC 8031

Temamøter: Hjelp! Det brenner!

Visste du at det brenner mest i landbruket i oktober og i mars? Visste du at flest branner i landbruket skjer på natta? Kvifor er det slik?

Haugalandet har dessverre måtte oppleve nok ein landbruksbrann som har medført tap av dyreliv. I løpet av siste 2 ½ år har det vært fire slike landbruksbranner i distriktet. Dette gjør oss overrepresentert på nasjonalt basis. Har me noen utfordringer som andre geografiske områder ikkje har?

Invitasjon til fagmøter om brann og brannvern

Me ønsker å komme i dialog med dere som vet best kor skoen trykker i arbeidet med brannsikkerhet og beredskapsplanlegging. De innspill dere har til oss vil være av uvurderlig karakter, og kan hjelpe oss til å bli bedre på informasjonsarbeidet retta mot landbruket, og det kan gjøre oss enda bedre til å utføre innsatser når det først oppstår brann.

Møt opp og ta eit lite tak for brannsikkerheten for våre firbente og bevingede venner! Veldig fint om dere kan tenke litt igjennom og diskutere problemstillingen sammen med naboer og kollegaer før møtet, slik at me er godt forberedt.

Møtene avholdes følgende steder og tidspunkt. Møt opp der det passer deg best!

Stad Adresse Dato Klokkeslett
Vats Vindafjordhallen (Litlesalen) Tirsdag 29. januar 13:00
Sand Teknisk/Suldal kommune Torsdag 31. januar 13:45
Aksdal Tysvær rådhus Tirsdag 5. februar 13:00
Ølen Fatland Ølen Tirsdag 5. februar 20:00
Kopervik Kopervik brannstasjon Onsdag 6. februar 13:00


Det vil bli enkel gjennomgang av dei fire brannene og eksempler på vanlige (og spesielle) funn på vernerunder og tilsyn som berører brannsikkerheten.

Med helsing Haugaland brann og redning IKS, i samarbeid med DLE, Mattilsynet, Arbeidstilsynet, NLR, lokale bondelag og Fatland.