Slakteuker lam

19. januar 2018
Fatland Jæren, Fatland Oslo og Fatland Ølen har ulike slakteuker for lam de neste ukene.
Les mer
Bilder fra årsberetningen 2017.

Slakteuker lam

Fatland Jæren, Fatland Oslo og Fatland Ølen har ulike slakteuker for lam de neste ukene.

Fatland Jæren slakter de neste ukene lam i oddetallsukene 5, 7, 9 og 11.

Fatland Oslo slakter nå lam i partallsuker.

Ved Fatland Ølen slaktes det småfe alle uker.

Velkommen til produsentmøtene!

17. januar 2018
Datoene for årets produsentmøter er klare. Finn fram kalenderen og sett av en kveld til informasjon og drøs.
Les mer
Produsentmøter Ølen og Jæren 2017.

Velkommen til produsentmøtene!

Datoene for årets produsentmøter er klare. Finn fram kalenderen og sett av en kveld til informasjon og drøs.

Våre over 5.000 produsenter er svært viktige for oss, det samme er en god dialog med produsentene våre. Serien med produsentmøter flere steder er et viktig kontaktpunkt, med nyttig informasjon om markedsutsikter og andre aktuelle temaer for kjøttproduksjonen i 2018.

Møt gode kolleger, og det blir god tid til diskusjon og spørsmål. Vi serverer god mat. Vi ønsker også å høre hva du synes og er glade for nyttige tilbakemeldinger.

Her er tid og sted for produsentmøtene. Velkommen skal du være!

Sted for prosentmøte Dag Dato Kl.
Ølen, kantina Fatland Ølen Mandag 05.02.2018 19.30
Hommersåk, kantina Fatland Jæren Mandag 05.02.2018 19.00
Kvinnherad, Rosendal Fjordhotell Tirsdag 06.02.2018 20.00
Undheim samfunnshus Tirsdag 06.02.2018 19.00
Sand, Ryfylke Fjordhotell Onsdag 07.02.2018 20.00
Helleland, Ben’s Kafè Onsdag 07.02.2018 19.00
Knarvik, Alver Hotell Mandag 12.02.2018 19.30
Lyngdal, Lyngdal Inn Mandag 12.02.2018 19.00
Norheimsund, Thon Hotel Sandven Tirsdag 13.02.2018 19.30
Karmøy, Park Inn Karmøy Torsdag 15.02.2018 19.30
Seljord, Granvin kulturhus Torsdag 15.02.2018 19.30
Hå, Kafè Jærbuen Torsdag 15.02.2018 19.00
Vik i Sogn, Blix Hotell Mandag 19.02.2018 20.00
Voss, Løno Tirsdag 20.02.2018 19.30
Tyssedal, Tyssedal Hotell Onsdag 21.02.2018 19.30
Stord, Frugård Mandag 26.02.2018 19.30
Årdal i Ryfylke, Høiland Gard Onsdag 28.02.2018 19.30
Rennesøy, Sørbø Grendahus Torsdag 08.03.2018 19.00

Her ser du bildereportasje fra de veldig godt besøkte produsentmøtene i 2017.

Slakterekord for Fatland også i 2017

08. januar 2018
Stor etterspørsel etter kjøtt gjør at Fatland trenger enda flere kvalitetsprodusenter enn de over 5.000 produsentene som allerede har valgt oss.
Les mer
Bilder fra årsberetningen 2017.

Slakterekord for Fatland også i 2017

Stor etterspørsel etter kjøtt gjør at Fatland trenger enda flere kvalitetsprodusenter enn de over 5.000 produsentene som allerede har valgt oss.

I 2017 ble det ved Fatland Ølen, Fatland Oslo og Fatland Jæren slaktet totalt 38.544 tonn gris, storfe og småfe. Det er en slaktevekst på 5,4 prosent fra 2016 og ny slakterekord for Norges største private kjøttbedrift.

Også skjæretallene viser tilsvarende vekst.

Butikk-kjedene, storkunder og restauranter trenger enda mer kvalitetskjøtt fra Fatland. Derfor trenger vi enda flere kvalitetsprodusenter enn de over 5.000 produsentene som allerede har valgt oss. Best kvalitet oppnår vi når Fatland har kontroll på både slakting, skjæring og foredling selv.

Hvorfor du skal velge Fatland?

  • Vi har svært konkurransedyktige priser og vilkår. Klikk her for prisliste.
  • Vi har et særdeles dyktig lag med produsentrådgivere som er klare til å bistå deg på storfe, gris og småfe.
  • Vi gir nye brukere ekstra drahjelp de første årene. Les mer om dette tilbudet her.
  • Tilbud om faglige og sosiale arrangementer.

Vi vil svært gjerne komme i kontakt med deg som går med tanker om å velge Fatland. Ta kontakt med oss her for en uforpliktende prat og gjennomgang av hva vi har å tilby og hvor mye det lønner seg å velge Fatland.

Invitasjon: Informasjonsmøter om smitteforebygging

05. januar 2018
Veterinærer i Tine Rådgiving Hordaland & Ryfylke holder informasjonsmøter om smitteforebygging.
Les mer
Okse

Invitasjon: Informasjonsmøter om smitteforebygging

Veterinærer i Tine Rådgiving Hordaland & Ryfylke holder informasjonsmøter om smitteforebygging.

Smittsom diaré og livdyromsetning

05. januar 2018
Anbefalinger rundt livdyromsetning
Les mer
DSC 0568

Smittsom diaré og livdyromsetning

Anbefalinger rundt livdyromsetning

Siden før jul har smittsom diaré gått i storfebesetninger på Jæren, i Gjesdal, Bjerkreim, Dalane og til dels i Ryfylke og Vest-Agder. Livdyromsetningen på storfe har mer eller mindre stått stille.

Vi ønsker å komme med følgende anbefalinger:

Dere som har hatt diaré i besetningen, og ønsker å selge livdyr, kan gjøre det fire uker (en mnd.) etter siste dyret ble sykt. Ved innmelding av livdyr er det fint om dere opplyser om når siste sykdomstilfelle var.

Dere som ønsker å kjøpe livdyr i disse tider: Prøv å holde innkjøpte dyr adskilt fra øvrig besetning om det lar seg gjøre (tenk karantene) i fire uker, spesielt om du ikke har hatt diaré i besetningen din.

Generell smittebeskyttelse i egen besetning: Smittesluse (klær, sko, hansker, munnbind og engangslue). Gjelder all persontrafikk inn i besetningen.

LES OGSÅ: Tenk smitte og smittevern!

LES OGSÅ: Slik unngår du sykdomsmitte

Prisendring gris

27. desember 2017
For å bedre markedsbalansen er det ønskelig med noe lettere gris.
Les mer
griseslakt

Prisendring gris

For å bedre markedsbalansen er det ønskelig med noe lettere gris.

Markedssituasjonen viser et overskudd for svin. For å bedre markedsbalansen er det ønskelig å redusere slaktevekten på de tyngste grisene.

Fra 1. januar 2018 betaler Fatland fortsatt topp-pris inntil 85 kg. og har Optmaliseringstillegg på 0,70 kr. på gris mellom 75 og 85 kg. Vi har samtidig redusert prisnedtrappingen mellom 85,1 og 90 kg., slik at vi fortsatt ønsker oss grisen på en gjennomsnittsvekt på ca. 80-82 kg, men må ha færre av de tunge grisene. Markedet må i balanse, og vi ser at det er for mange som slakter altfor tung gris.

Tidligere vektgruppe 81,1-85,0 kg. blir splittet i to nye vektgrupper: 81,1 - 83,0 kg og 83,1 - 85 kg.


Gris i klasse U og R, med kjøttprosent under 55, settes ned 0,70 kr. per kg.


Fra 1. januar 2018 blir det følgende endringer i avregningsprisene for gris:

  • Gris, alle klasser under under 79,1 kg., og liten, opp kr. 0,23 kr./kg.
  • Gris, alle klasser i vektgruppe 79,1-81,0 kg., opp kr 0,63 kr./kg.
  • Gris, alle klasser i vektgruppe 81,1-83,0 kg., opp kr. 1,13 kr./kg.
  • Gris, alle klasser i vektgruppe 83,1-85,0 kg., opp kr. 1,13 kr./kg.
  • Gris, alle klasser i vektgruppe 85,1-90,0 kg., opp 0,83 kr./kg.
  • Gris, alle klasser i vektgruppe 90,1-95 kg., opp 0,07 kr./kg.
  • Gris, alle klasser i vektgruppe 95,1-100,0 kg., ned kr. 0,07 kr./kg.
  • Gris, alle klasser i vektgruppe 100,1-105 kg., ned 0,97 kr./kg.
  • Gris, alle klasser i vektgruppe 105,1-110,0 kg., ned 1,37 kr./kg.
  • Gris, alle klasser over 110,1 kg., opp kr. 0,73 kr./kg.
  • Purke skåldet, alle klasser, ned 0,49 kr./kg.
  • Purke flådd, alle klasser, ned 0,49 kr./kg.
  • Råne skåldet, alle klasser, ned kr. 0,07 kr./kg.
  • Råne flådd, alle klasser, ned 0,09 kr./kg.