20171109 jtp gull10

NM-gull til pinnekjøtt og andre Fatland-produkter

Medaljedryss for Fatland under NM i kjøttprodukter også i 2017.

En stolt Kristian Fatland kunne torsdag kveld ta i mot NM-gullmedalje for det Fatland-produserte "Pinnekjøtt av lam, røkt, Henriettes" under kjøttbransjens mesterskap i Oslo.

Pinnekjøtt var bare ett av Fatland-produktene som falt i smak hos dommerpanelet. Kjededirektør dagligvare i Fatland Salg, Roar Stentun, kunne etter hvert motta en hederspris og smykke seg med flere medaljer.

Gull:

Klasse røkt pinnekjøtt: Pinnekjøtt av lam røkt Henriettes, Fatland

Klasse medisterkake: Coop Medisterkaker Grove Hampshire, Fatland Ølen AS

Klasse kjøttkake/kjøttboller: Coop Karolines Kjøttboller, Fatland Ølen AS, også hederspris Grønt i Kjøtt

Klasse sous vide spesial: Coop Tynnribbe asiatisk krydret, Fatland Sandefjord AS

Klasse hverdagspålegg: Folkets Familieskinke krydret, produsert for Unil AS

Sølv:

Klasse hverdagspålegg: Coop KPV Jegerfilet 100 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse urøkt julepølse: Coop Sosisser 400 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse kjøttkake/kjøttboller: Italienske Kjøttboller, produsert for Unil AS

Klasse hverdagspålegg: Folkets Kokt Skinke 150 g, produsert for Unil AS

Klasse hverdagspålegg: Folkets Familieskinke røykaroma, produsert for Unil AS

Klasse hverdagspålegg: Folkets Hamburgerrygg 150 g, produsert for Unil AS

Klasse karbonade: Folkets Karbonader 80 %, produsert for Unil AS

Bronse:

Klasse kjøttkake/kjøttboller: Coop Reale Kjøttkaker, Fatland Ølen AS

Klasse delikatessepålegg svin: Coop Premium Kokt Skinke Naturell 80 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse hverdagspålegg: Coop KPV Appelsinskinke 100 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse hverdagspålegg: Coop KPV Bøkerøkt Skinke 100 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse juleskinke: Coop Kokt og røkt juleskinke uten svor, Fatland Sandefjord AS

Klasse sylte: Coop Julesylte 800 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse rull: Coop Ribberull 150 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse urøkt julepølse: Coop Julepølse grov Hampshire 400 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse røkt julepølse: Coop Vossakorv 300 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse hverdagspålegg: Folkets Familieskinke, produsert for Unil AS

Klasse sous vide spesial: Coop Svinekjaker, Fatland Ølen AS

Klasse røkt julepølse: Folkets Vossakorv, produsert for Unil AS

Dommerne vurderte 530 kjøttprodukter

- I år var det 530 produkter påmeldt for bedømming med spesielt fokus på jul og pålegg. Hele 72 forskjellige typer pinnekjøtt, like mange julepølser og over 40 medisterkaker ble sendt inn. Det har vært rekordmange bedrifter påmeldt og kampen om norgesmestertitlene er beinhard, sier Svein-Erik Eide i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.

– Poenget med kåringen er å gi norsk kjøttindustri en uavhengig og faglig tilbakemelding på produktene sine. De blir også satt opp imot konkurrentenes produkter. Det er ingen tvil om at NM i Kjøttprodukter over tid er med på å heve kvaliteten på norske kjøttprodukter, sier Eide.


NM-bedømmingen ble gjennomført på Etterstad videregående skole i Oslo. Råvare, utseende, lukt, smak og konsistens ble vurdert av uavhengige fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget.
– Ingen av dommerne vet hvilke produkter som kommer fra hvem, så her er det like store muligheter for småprodusenter som for store aktører til å hevde seg, sier Eide.


- Norske forbrukere som ønsker ekstra god julemat og pålegg på bordet i juletiden, bør ta en kikk nå som resultatene har kommet. Produktene som oppnår gull i konkurransen skal være det ypperste av norsk julemat, sier Eide.

Les mer om NM i kjøttprodukter her