Annelise Svindland

Fatland styrker laget med veterinær-kompetanse

Veterinær Annelise Svindland skal bidra til ytterligere oppmerksomhet på god dyrevelferd og -helse.

Annelise Svindland startet 2. mai i jobben som veterinær og rådgiver dyrehelse i Fatland.

Svindland skal følge opp og rådgi Fatland-produsentene, primært svineprodusenter, men også småfe og storfe. Hun er dyrevelferdsansvarlig og skal bidra til ytterligere økt oppmerksomhet på dyrevelferd og smitteforebyggende tiltak for god dyrehelse.

- Jeg gleder meg og ser fram til å jobbe ute hos produsentene. Jeg skal ha oppmerksomhet på dyrevelferd og sykdom, drive rådgivning for forbedret drift og rett og slett være der for bøndene, sier Svindland.

Yrkesvalg som 6-åring

26-åringen er utdannet veterinær fra Szent István University, Faculty of Veterinary Science i Budapest i Ungarn. Allerede som 6-åring visste hun hva skulle bli når hun ble stor.

- Jeg var tidlig klar på at jeg skulle bli veterinær, eller i det minste jobbe med dyr, forteller Svindland.

Hun er født i Sokndal, vokst opp på Vigrestad og nå bosatt på Klepp. Svindland har erfaring fra Arendal Dyreklinikk, der hun jobbet mye med produksjonsdyr. Nå begynner hun som veterinær og rådgiver dyrehelse i Fatland.

- Arbeidet med produksjonsdyr veldig variert og det kjekt å være rundt hos produsentene, sier hun.

Vi skal ha god dyrevelferd i alle slaktegrisbesetninger!

God dyrevelferd er viktig for dyrene, for bønder og forbrukere. Når forbrukerne og resten av samfunnet får inntrykk av at dyrevelferden ikke er god nok, rammer det hele husdyrnæringen.

Bransjen har satt i gang et dyrevelferdsprogram i slaktegrisbesetninger. Det viktigste tiltaket er at alle slaktegrisprodusenter skal samarbeide med veterinær om å ha gode og dokumenterte rutiner for å sikre god dyrevelferd i sin besetning. Dette er et initiativ fra en samlet kjøttbransje.

Vi som varemottaker trenger å føle oss trygg på at våre leverandører tar dyrevelferd på største alvor.

LES MER: Nytt dyrevelferdsprogram for slaktegrisbesetninger