Publisert 10.11.2020 kl 10:46
Oppdatert 07.12.2020 kl 13:58
Dette gjør Fatland i samarbeid med dere produsenter og våre kunder. For å klare dette må vi lage en prisløype og justere optimaliseringstilleggene, og disse tilleggenes vektgrenser, tilpasset salget.
Dette er samme opplegg som er gjort tidligere år og som svineprodusent er det viktig å tilpasse slaktingen til denne prisløypen for å få et best mulig økonomisk resultat av slaktinga før jul.
Det legges opp til følgende prisnedtrapping (prognose) før jul og nyttår 2020:
Uke 49, fra 30. november
Ingen planlagte prisendringer.
Utslaktingsstrategi: Slakt all gris som vanlig, gjerne rundt ca. 120-125 kg levendevekt.
Uke 50, fra 7. desember
Utslaktingsstrategi: Slakt all gris fra ca. 110 kg levendevekt.
Uke 51, fra 14. desember
Utslaktingsstrategi
Dette blir den siste slakteuka før julehandelen, så slakt alt som er over 72 kg ferdig slaktet dvs. ca 105 kg levendevekt.
Siste slaktedag før jul blir fredag 18. desember.
Uke 52, fra 21. desember
Det er ikke planlagt slakting denne uken.
Uke 53, fra 28. desember
Ingen planlagte prisendringer.
Siste slaktedag før jul er fredag 18. desember.
Det slaktes ikke gris i romjula på vårt slakteri i Oslo. På Ølen og Jæren går det som normalt.
Dersom du har spørsmål rundt dette eller lurer på hva som blir rett slaktestrategi hos deg nå, ta kontakt med produsentrådgiver gris i Fatland, Harald Pedersen, tlf 98253911 eller på epost harald.pedersen@fatland.no