Sverre Fatland og Vendela Kirsebom

Sverre Fatland (87) er gått bort

Sverre Fatland sovnet inn lørdag 22. juli. Sverre ble 87 år, og har hatt et rikt og travelt liv.

Sverre og Ole Fatland ledet Fatland i tredje generasjon, fra tidlig på 1960-tallet til 1996, da fjerdegenerasjon Fatland overtok som eiere.

I denne perioden utviklet selskapet seg sterkt fra et slakteri i Ølen og salg av kjøtt i Oslo, til å bli et konsern som var store på slakting og skjæring. Sverre og Ole overtok Fatland Oslo Kjøttsenter (nå Fatland Oslo) i 1984, og da fikk også Fatland et slakteri på Furuset i Oslo. Noen år senere kjøpte Fatland slaktereri i Bergen, på Bryne og på Hommersåk. Fatland ble i denne perioden den største private kjøttbedriften i Norge.

For Sverre var dette både arbeid og hobby. Det var lite fritid, men Sverre trivdes med å reise rundt til bønder for å kjøpe livdyr, og med å selge kjøtt til kundene hos Fatland Oslo. Hele familien, med kona Solveig og barna Ståle og Ingun var med i drifta. Dette var, og er, en familiebedrift.

Helt til det siste har Sverre vært aktiv på jobb, spesielt med planlegging av nye utvidelser ved anlegget i Oslo. På Fatlands store produsentseminar i mars i år var 87-åringen en engasjert deltaker. Både under det faglige programmet og under middagen ble mange produsenter spurt om hvordan det sto til med driften på gården.

Sverre hadde et ungt sinn til det siste, og vi vil savne hans store engasjement og kunnskap.