AdobeStock 191603849

Prisprognose på svin for jul og nyttår 2020

Jula nærmer seg og sammen skal vi igjen sørge for at forbrukerne får god julemat, til rett tid og med best mulig kvalitet.

Dette gjør Fatland i samarbeid med dere produsenter og våre kunder. For å klare dette må vi lage en prisløype og justere optimaliseringstilleggene, og disse tilleggenes vektgrenser, tilpasset salget.

Dette er samme opplegg som er gjort tidligere år og som svineprodusent er det viktig å tilpasse slaktingen til denne prisløypen for å få et best mulig økonomisk resultat av slaktinga før jul.


Det legges opp til følgende prisnedtrapping (prognose) før jul og nyttår 2020:

Uke 49, fra 30. november

Ingen planlagte prisendringer.
Utslaktingsstrategi: Slakt all gris som vanlig, gjerne rundt ca. 120-125 kg levendevekt.

Uke 50, fra 7. desember

·       90,1-95,0 kg: ned kr 0,40 pr. kg.

·       95,1-105,0 kg: ned kr 0,70 pr. kg.

·       Over 106,1 kg: ned kr 0,40 pr. kg.

Utslaktingsstrategi: Slakt all gris fra ca. 110 kg levendevekt.

Uke 51, fra 14. desember

·       Lettere enn 83,0 kg: ned kr 0,40 pr. kg.

·       83,1-85,0 kg: ned kr 0,60 pr. kg.

·       85,1-93,0 kg: ned kr 0,90 pr. kg.

·       93,1-100,0 kg: ned kr 1,10 pr. kg.

·       100,1-105,0 kg: ned kr 0,60 pr. kg.

·       Tyngre enn 105,1 kg: ned kr 0,40 pr. kg.

Utslaktingsstrategi: Dette blir den siste slakteuka før julehandelen, så slakt alt som er over 72 kg ferdig slaktet dvs. ca 105 kg levendevekt.

Siste slaktedag før jul blir fredag 18. desember.

Uke 52, fra 21. desember

·       Lettere enn 81,0 kg: ned kr 0,40 pr. kg

·       81,1-83,0 kg: ned kr 0,60 pr. kg.

·       83,1-85,0 kg: ned kr 0,80 pr. kg.

·       85,1-90,0 kg: ned kr 1,00 pr. kg.

·       90,1-100,0 kg: ned kr 1,20 pr. kg.

·       100,1-105,0 kg: ned kr 0,80 pr. kg.

Det er ikke planlagt slakting denne uken.

Uke 53, fra 28. desember

Ingen planlagte prisendringer.

Siste slaktedag før jul er fredag 18. desember.

Viktig informasjon:

Det slaktes ikke gris i romjula på vårt slakteri i Oslo. På Ølen og Jæren går det som normalt.

Dersom du har spørsmål rundt dette eller lurer på hva som blir rett slaktestrategi hos deg nå, ta kontakt med produsentrådgiver gris i Fatland, Harald Pedersen, tlf 98253911 eller på epost harald.pedersen@fatland.no