P2282054

Magrere gris gir fetere oppgjør

Fatland slakter mye av den magre og fine grisen. Den offisielle slaktestatistikken viser at Fatland Jæren og Fatland Ølen har gris som har over 2 prosentpoeng høyere kjøttprosent enn våre konkurrenter.

Det er mye positivt med grisen, og aller mest positivt blir det når vi nærmer oss jul og juleribba skal i ovnen! Da er det viktig at vi serverer en mager og fin ribbe, slik at hele familien kan glede seg!

Fatland slakter mye av den magre og fine grisen. Den offisielle slaktestatistikken viser at Fatland Jæren og Fatland Ølen har gris som har over 2 prosentpoeng høyere kjøttprosent enn våre konkurrenter. Dette gir våre produsenter over 50 kroner per gris i økt lønnsomhet.

Økt kjøttprosent betyr mye for kvaliteten, også for kvalitetsinntrykket ute i butikkene og hos forbrukeren.

Overflødig fett skjæres bort på våre skjæreavdelinger og stadig mer må sendes til Norsk Protein til destruksjon. Det er nesten verdiløst. Fett som havner på forbrukerens tallerken blir også ofte skåret bort og lagt til side på tallerkenen – og det er vel i tråd med kostholdsrådene.

Scanpig har økt salget av Hampshire-sæddoser med ca. 30 prosent hittil i år, og dere finner stadig mer Hampshire-gris i kjøttdiskene.

Fatland er veldig glad for at vi har dyktige svineprodusenter som gir oss et kvalitetsprodukt å selge. Dette er godt samarbeid!