Landbruks- og matminister Jon Georg Dale åpner et av Norges mest moderne produksjonsanlegg ved Fatland Ølen.

Imponert minister åpnet nye Fatland Ølen

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale gratulerer Fatland med å investere og satse, til glede og nytte for norske bønder og forbrukere.

- Det er gøy å få være med på å markere den investeringen som er gjort her, og den verdien som Fatland-gruppen i veldig mange år har dratt med seg til den norske bonden. Norsk landbruk trenger en innovativ næringsmiddelindustri som forsetter å utvikle produkter som holder oppe og øker den norske matvareproduksjonen, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) da han åpnet nyanlegget ved Fatland Ølen.

Se video av åpningen

Stor produksjonsvekst og stor tro på framtida ligger bak utbyggingen for 200 millioner kroner. 12.000 kvadratmeter over tre etasjer, med siste nytt innen internasjonalt produksjonsutstyr, skal sørge for videre vekst. Anlegget er utvilsomt et av Norges mest moderne produksjonsanlegg for kjøttprodukter.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale åpner et av Norges mest moderne produksjonsanlegg ved Fatland Ølen.

Lot seg imponere

- Vi trenger næringsmiddelbedrifter som Fatland, bedrifter som tar som tør å investere og satse, til glede og nytte for den norske bonden, sa landbruks- og matministeren under sitt besøk til Fatland Ølen.

Statsråden, presse, leverandører, kunder og andre inviterte gjester fikk selv se innsiden av det moderne anlegget. Verdens raskeste kjøttdeig-pakkemaskin med mulighet for å produsere 90 tonn kjøttdeig om dagen, robotisert lageranlegg, nytt dyrefjøs og ny ullstasjon er noe av innholdet i anlegget som nå er tatt i bruk.

Se flere bilder fra anlegget

Landbruks- og matministeren jobbet selv som kjøttskjærer fram til 2009 og er imponert over effektiviseringen som har skjedd.

- Fatland har vært med siden 1892, bare ti år senere enn verdens beste fotballklubb, Tottenham Hotspurs, ble etablert. Det står det respekt av. Resultatene til Fatland er minst like imponerende som Tottenham sine. Det går lengre tid mellom hver gang Tottenham tar troféer enn det går mellom Fatland starter på nytt og på nytt og på nytt for å utvikle sin produksjon, sa den tidligere kjøttskjæreren til latter i produksjonshallen.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale åpner et av Norges mest moderne produksjonsanlegg ved Fatland Ølen.

- Fortsett konkurransen!

- Jeg ønsker Fatland til lykke med denne investeringen og investeringer som kommer. Fortsett kampen om konkurransen i næringsmiddelindustrien. Det nyter både bøndene og forbrukerne godt av, sa landbruks- og matministeren før han trykket på knappen som startet opp den nye produksjonslinja for kjøttdeig vred Fatland Ølen.