HellasOslo

Hellas vil lære sporing av Fatland

Nylig besøkte styrelederen i den greske slakteriorganisasjonen Fatland Oslo for å se og lære.

Hellas har kastet sine øyne på Norge med tanke på å etablere full sporbarhet på slakteriene. Nylig besøkte styrelederen i den greske slakteriorganisasjonen Fatland Oslo for å se og lære. Med seg hadde han Lavranos Christos fra den største kjøttbedriften på ferieøya Korfu.

I Hellas har man ennå ikke klart å få til full sporbarhet på de rundt 150 slakteriene i landet. Styreleder Vasilios Megalovasilis i «The Greek Slaughter Houses Association» hadde fått oppdraget med å hente inspirasjon fra Norge av den greske landbruksministeren.

-  Vi besøkte Fatland Oslo for å erfare hvordan det praktisk fungerer i slaktereianlegget. For meg  var det svært nyttig å oppleve  så mye kompetanse og kunnskap. Og ikke minst møte så mange vennlige mennesker overalt, sier Vasilios Megalovasilis.

Han trekker frem den gode organiseringen i alle ledd ved Fatland-anlegget.

Axel Dønnum Jensen, leder av slakterivirksomheten ved Fatland Oslo, viser mer enn gjerne fram anlegget på Furuset for internasjonale gjester.

- Det er alltid interessant å sammenligne og diskutere løsninger med slakterier fra andre land, sier Dønnum Jensen etter besøket fra Hellas.


Tekst og foto: Svein-Erik Eide/KLF