Tur til Island 2016.

Bli med Fatland til fantastiske Island

Klippeøya Island med sin unike natur er reisemålet i juli.

Dette er en landbruksrelatert tur til Island. Island gir assosiasjoner om vill og vakker natur, aktive vulkaner og varme kilder.

Vi skal besøke forskjellige gårder og se hvordan landbruket er på Island.  Dette blir en knallkjekk tur! Vi har med oss Gudni Davidsson (Islendingen), som er født og oppvokst på Island, med som lokal guide. Gudni er sjåfør hos oss her på Fatland Jæren til vanlig og kjører inn slakt. Nå skal han kjøre bussen for oss og viser oss rundt på Island.  Vi har bussen tilgjenglig hele døgnet.

Vi skal besøke et lite slakteri og flere gårder på Island.  Ellers skal vi se på alle severdighetene som er. Vi tar forbehold om at noen dagsutflukter kan bli byttet om på. Forbehold om kursendringer.  Håper dere har lyst å være med. Dette gleder vi oss til. Vi har ikke så mange plasser så det blir først til mølla. Forbehold om at antall påmeldte blir nok til å gjennomføre turen.

Påmeldingsfrist innen 20.03.2016

Det er viktig at reiser med fly bestilles i god tid. 95 dager før avreise er siste kostnadsfrie avbestilling på denne reisen. Vi har 26 seter med Icelandair. Vi kan være behjelpelig med å ordne transport til Sola for deg som bor andre steder i landet.

Programmet:

Dag 1. Søndag 03.07.2016 Stavanger – Reykjavik

Direkte fremmøte på Stavanger Lufthavn Sola kl. 12.00. Icelandair har avgang kl. 14.35. direkte til Island og lander kl. 15.00 lokal tid.  I Reykjavik sjekker vi inn på First Hotel Alda hvor det blir overnatting til mandag. Felles middag kl. 19.00 på en lokal restaurant i sentrum.

Dag 2. Mandag 04.07.2016 På Island

I dag starter vi med en god frokost på First Hotel Alda.  I dag skal vi se på Nesjavellir, kraftverk som er et geotermisk kraftverkIsland. Det befinner seg 177 moh. i den sørvestre del av landet, nær Þingvellir og vulkanen Hengill. Videre så besøker vi  Pingvellir nasjonalpark hvor vi finner fossen  Gullfoss – Geisir. Gullfoss (Den gyldne fossen) er Islands mest berømte vannfall, og et av verdens naturundere.Gullfoss er også langt på vei Europas mest kraftfulle vannfall. På en solskinnsdag er duskregnet som omgir fossen fyllt med dusinvis av regnbuer, noe som gir den besøkende en fargesprakende opplevelse. Det blir  lunsj i dag kl.13  på Fridehimar,  Skalholt – Historisk område. Kl.15.30 Hvolsvollur en liten bygd som stort sette lever av turisme. Videre får vi se Seljanlandsfoss og et stopp på  Vik hvor de selger ullklær. Vi ankommer så Hotell Laki med ankomst ca. i 18.00 -19.00 tiden. Felles middag her i kveld kl. 20.

Dag 3. Tirsdag 05.07.2016 På Island

Etter frokost på hotellet, smører vi lunsjpakker og en rundtur med bussen venter. Landsbyen Kirkjubæjarklaustur som på islandsk betyr; Kirkebyerkloster er et tettsted med rundt 160 innbyggere som ligger sør på Island. Turistattraksjoner i nærheten er blant annet Laki-kraterne, Eldgjá og Skaftafell nasjonalpark. En severdighet i nærheten av landsbyen er Kirkjugólf (Kirkegulv) som er et naturlig veidekke bestående av basalt. Disse hellene er egentlig søyler av basalt der bare toppen stikker over jorden, og som navnet tilsier ser de ut som et kirkegulv. Denne lavaformasjonen har et lignende opphav som Giant's Causeway i Irland.  Vi besøker også Reynisfjall, Dyrholey og Skogasafn museum.

Gårdsbesøk.

Felles middag om kvelden, på hotellet eller annen spiseplass i nærheten.

Dag 4. Onsdag. 06.07. 2016 På Island

Felles frokost på hotellet, vi pakker med oss lunsjpakke i dag også.  I dag skal vi besøke Laki- vulkanen hvis været er klart. Laki eller Lakagígar er en vulkansk sprekk som ligger sør på Island, ikke så langt fra kløften Eldgjá og det lille tettstedet Kirkjubæjarklaustur i Skaftafell nasjonalpark .Laki er en del av et vulkansk system med senter i Grímsvötnvulkanen og som inkluderer Eldgjá og Katlavulkanen. Området ligger mellom isbreene Mýrdalsjökull og Vatnajökull. I år 934 hadde Lakisystemet et stort vulkanutbrudd, i form av en flombasalt i Eldgjáutbruddet, som produserte 19,6 km³ med lava.

Eller vi besøker Jökulsarlon innsjøen som er den største, og kanskje den mest kjente, bresjøenIsland. Sjøen oppstod først i 1934–1935 og vokste fra 7,9 km² i 1975 til minst 18 km² i dag på grunn av kraftig smelting av isbreen. Med en dybde på om lag 200 meter er Jökulsárlón nå trolig den nest dypeste innsjøen på Island.

Gårdsbesøk.

Felles middag i kveld, hotellet eller annen spiseplass i nærheten.

Dag 5. Torsdag 07.07. 2016 På Island

Vi har en god felles frokost på hotellet. Så håper vi på fint og klart vær. Program for dagen:

Kl.08.00   Vi kjører til Dverghamrar – fjell-landskap

Kl.09.30   Nupstadur-gamle bygninger som er bygget inn i terrenget

Kl.10.30   Skeidararbru (spiseplass - lunsj)

Kl.11.30   Jokulsarlon båttur

Kl.13.20   Hali sudursveit. Museumsbesøk

Kl.16.00   Skaptafell Nasjonalparl

Vi er tilbake på hotellet i 18.00 tiden og tar en felles middag på hotellet eller i nærheten.

Dag 6. Fredag 08.07.2016 På Island – til Reykjarvik

I dag starter vi med en god frokost og lager med oss lunsjpakker som vi tar med i bussen.   I dag forlater vi Hotell Laki og reiser til Reykjarvik.  I kveld ankommer vi Center Hotell Midgard hvor det blir overnatting i 2 netter. Men første skal vi kjøre «Langmannalaugar»  som er en av de flotteste veistrekningene i verden, rangert blant de 10 flotteste.

Kl.13.00 Lunsj på Highland Restaurant Hrauneyjar. Etterpå kjører vi innom Selfoss som  er ett tettsted i Arborg  kommune på Sør-Island.  Selfoss er det største tettstedet på Island som ikke ligger ved havet.

Kveldens middag blir på en lokal restaurant i Reykjavik.

Dag 7. Lørdag 09.07. 2016 I Reykjarvik

Det blir overnatting på Center Hotell Midgard.  Shopping i Reykjavik og et besøk i Den Blå Lagunen.

Felles middag i kveld og, dette er siste kvelden, kanskje noen er klar for en tur ut på byen etter middag?

Dag 8. Søndag 10.07.2016 Avreise fra Reykjarvik

Frokost på Hotel Center Midgard. I dag blir det fremmøte på flyplassen. Kl. 11.00. Icelandair har avgang kl. 13.15. via København (ankomst 18.15) Videre fra København til Stavanger kl. 21.00 med ankomst Sola kl. 22.15.

Pris pr.person i dobbeltrom: 19750,-

Prisen inkluderer: Icelandair t/r inkl. alle flyskatter pr.15.01.2016, 3 netter på hotell, 4 netter på Hotell Laki / i hytter, bussturen med sjåfør Gudni, 7 middager, 1 lunch fridehimar, 4 lunsjpakker, besøk i den Blå Lagune.
Tillegg: For enkeltrom kr.4.500,- , eventuelt andre entreer og utflukter

Spørsmål? Ta gjerne kontakt med Aud Marit Lunde i Fatland, som er reiseleder for turen. Telefon 974 72290 eller på e-post.