DSC 8031

Temamøter: Hjelp! Det brenner!

Visste du at det brenner mest i landbruket i oktober og i mars? Visste du at flest branner i landbruket skjer på natta? Kvifor er det slik?

Haugalandet har dessverre måtte oppleve nok ein landbruksbrann som har medført tap av dyreliv. I løpet av siste 2 ½ år har det vært fire slike landbruksbranner i distriktet. Dette gjør oss overrepresentert på nasjonalt basis. Har me noen utfordringer som andre geografiske områder ikkje har?

Invitasjon til fagmøter om brann og brannvern

Me ønsker å komme i dialog med dere som vet best kor skoen trykker i arbeidet med brannsikkerhet og beredskapsplanlegging. De innspill dere har til oss vil være av uvurderlig karakter, og kan hjelpe oss til å bli bedre på informasjonsarbeidet retta mot landbruket, og det kan gjøre oss enda bedre til å utføre innsatser når det først oppstår brann.

Møt opp og ta eit lite tak for brannsikkerheten for våre firbente og bevingede venner! Veldig fint om dere kan tenke litt igjennom og diskutere problemstillingen sammen med naboer og kollegaer før møtet, slik at me er godt forberedt.

Møtene avholdes følgende steder og tidspunkt. Møt opp der det passer deg best!

Stad Adresse Dato Klokkeslett
Vats Vindafjordhallen (Litlesalen) Tirsdag 29. januar 13:00
Sand Teknisk/Suldal kommune Torsdag 31. januar 13:45
Aksdal Tysvær rådhus Tirsdag 5. februar 13:00
Ølen Fatland Ølen Tirsdag 5. februar 20:00
Kopervik Kopervik brannstasjon Onsdag 6. februar 13:00


Det vil bli enkel gjennomgang av dei fire brannene og eksempler på vanlige (og spesielle) funn på vernerunder og tilsyn som berører brannsikkerheten.

Med helsing Haugaland brann og redning IKS, i samarbeid med DLE, Mattilsynet, Arbeidstilsynet, NLR, lokale bondelag og Fatland.