Fjøsåpning Kaksrud

Fjøsåpning i urbant nabolag

I et urbant nabolag satses det på ammeku på gården Øvre Bøler i Skedsmo.

Selv om gården ligger i et område med stort utbyggingspress og mye industrivirksomhet, gikk ekteparet Michelle og Halvor Kaksrud på Leirsund over fra melkekyr til ammekyr med full framfôring selv.

Et nytt flott fjøs sto ferdig i november og kunne offiesielt åpnes denne uka. Til tross for full våronn, tok rundt 50 besøkende turen innom og fikk servert kaffe, brus, pølser og kake.

Selve bygget er på 935 kvadratmeter, levert av Fjøssystemer. Dyrene går på talle i noen avdelinger, møkkskrape ellers.

Halvor Kaksrud begynte å levere til Fatland i sitt navn i 1996, foreldrene leverte til Fatland før det.

I 2016 ble ekteparet Michelle og Halvor Kaksrud tildelt Kulturlandskapsprisen for Skedsmo, Rælingen, Lørenskog, Oslo og Nittedal.

Ekteparet fikk prisen for sitt arbeid med utnyttelse av beiter i ravinene fra Bøler til Farseggen i Skedsmo kommune. Flere generasjoner av familien Kaksrud har drevet melkeproduksjon på gården Øvre Bøler. I 2013 ble altså denne flere hundreårstradisjonen endret, og nå driver ekteparet kjøttproduksjon på kjøttferasen Charolais.

«Kaksrud har vist god agronomi i et bevisst valg av kjøttferasen Charolais, som er en tung rase, men sies å egne seg godt i brattlendt terreng. Kyrne er rolige og tamme dyr som passer godt inn i et urbant område», het det i juryens begrunnelse.