Prisprognose på gris for jul og nyttår

17. november 2017
Jula nærmer seg og vi skal sørge for at forbrukerne får god julemat, til rett tid og med topp kvalitet.
Les mer
Hengegris

Prisprognose på gris for jul og nyttår

Jula nærmer seg og vi skal sørge for at forbrukerne får god julemat, til rett tid og med topp kvalitet.

Dette gjør Fatland i samarbeid med dere produsenter og gode kunder. For å klare dette må vi lage en prisløype som er tilpasset salget:

Det legges opp til følgende prisnedtrapping: (prognose)

Uke 48, fra 27. november:

  • Ingen prisendring

Utslaktingsstrategi: Slakt all gris over ca. 124 kg levendevekt.

Uke 49, fra 4. desember:

  • fra 90,1 kg ned kr 0,80 pr kg
  • fra 100,1 kg ned kr 0,70 pr kg

Utslaktingsstrategi: Slakt all gris fra ca. 116 kg levendevekt.

Uke 50, fra 11. desember:

  • fra 100,1 kg ned kr 0,60 pr kg,
  • fra 90,1 kg ned kr 1,10 pr kg,
  • fra 85,1 kg ned kr 0,90 pr kg,
  • fra 81,1 kg ned kr 0,80 pr kg,
  • fra 79,1 kg ned kr 0,40 pr kg
  • under 79 kg ned kr 0,30 pr kg

Utslaktingsstrategi: Slakt all gris fra ca. 111 kg levendevekt.

Uke 51, fra 18. desember:

  • fra 100,1 kg ned kr 0,50 pr kg,
  • fra 95,1 kg ned kr 0,70 pr kg,
  • fra 90,1 kg ned kr 1,00 pr kg,
  • fra 85,1 kg ned kr 1,30 pr kg,
  • fra 81,1 kg ned kr 0,90 pr kg,
  • fra 79,1 kg ned kr 0,80 pr kg
  • under 79 kg ned kr 0,50 pr kg

Utslaktingsstrategi: Slakt all gris som er slakteklar fra ca. 106 kg levendevekt.

Uke 52, fra 25. desember:

  • Ingen planlagt prisendring
  • Gjør avtale om slakting i romjulen. Meld på tidlig, for denne uka blir det begrenset slakting.

Dato <79 79,1-81,0 81,1-85,0 85,1-90,0 90,1-95,0 95,1-100,0 100,1-106,0
4.desember -0,80 -0,70 -0,70
11. desember -0,30 -0,40 -0,80 -0,90 -1,10 -1,10 -0,60
18. desember -0,50 -0,80 -0,90 -1,30 -1,00 -0,70 -0,50
25. desember


NM-gull til pinnekjøtt og andre Fatland-produkter

09. november 2017
Medaljedryss for Fatland under NM i kjøttprodukter også i 2017.
Les mer
20171109 jtp gull10

NM-gull til pinnekjøtt og andre Fatland-produkter

Medaljedryss for Fatland under NM i kjøttprodukter også i 2017.

En stolt Kristian Fatland kunne torsdag kveld ta i mot NM-gullmedalje for det Fatland-produserte "Pinnekjøtt av lam, røkt, Henriettes" under kjøttbransjens mesterskap i Oslo.

Pinnekjøtt var bare ett av Fatland-produktene som falt i smak hos dommerpanelet. Kjededirektør dagligvare i Fatland Salg, Roar Stentun, kunne etter hvert motta en hederspris og smykke seg med flere medaljer.

Gull:

Klasse røkt pinnekjøtt: Pinnekjøtt av lam røkt Henriettes, Fatland

Klasse medisterkake: Coop Medisterkaker Grove Hampshire, Fatland Ølen AS

Klasse kjøttkake/kjøttboller: Coop Karolines Kjøttboller, Fatland Ølen AS, også hederspris Grønt i Kjøtt

Klasse sous vide spesial: Coop Tynnribbe asiatisk krydret, Fatland Sandefjord AS

Klasse hverdagspålegg: Folkets Familieskinke krydret, produsert for Unil AS

Sølv:

Klasse hverdagspålegg: Coop KPV Jegerfilet 100 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse urøkt julepølse: Coop Sosisser 400 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse kjøttkake/kjøttboller: Italienske Kjøttboller, produsert for Unil AS

Klasse hverdagspålegg: Folkets Kokt Skinke 150 g, produsert for Unil AS

Klasse hverdagspålegg: Folkets Familieskinke røykaroma, produsert for Unil AS

Klasse hverdagspålegg: Folkets Hamburgerrygg 150 g, produsert for Unil AS

Klasse karbonade: Folkets Karbonader 80 %, produsert for Unil AS

Bronse:

Klasse kjøttkake/kjøttboller: Coop Reale Kjøttkaker, Fatland Ølen AS

Klasse delikatessepålegg svin: Coop Premium Kokt Skinke Naturell 80 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse hverdagspålegg: Coop KPV Appelsinskinke 100 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse hverdagspålegg: Coop KPV Bøkerøkt Skinke 100 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse juleskinke: Coop Kokt og røkt juleskinke uten svor, Fatland Sandefjord AS

Klasse sylte: Coop Julesylte 800 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse rull: Coop Ribberull 150 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse urøkt julepølse: Coop Julepølse grov Hampshire 400 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse røkt julepølse: Coop Vossakorv 300 g, Fatland Sandefjord AS

Klasse hverdagspålegg: Folkets Familieskinke, produsert for Unil AS

Klasse sous vide spesial: Coop Svinekjaker, Fatland Ølen AS

Klasse røkt julepølse: Folkets Vossakorv, produsert for Unil AS

Dommerne vurderte 530 kjøttprodukter

- I år var det 530 produkter påmeldt for bedømming med spesielt fokus på jul og pålegg. Hele 72 forskjellige typer pinnekjøtt, like mange julepølser og over 40 medisterkaker ble sendt inn. Det har vært rekordmange bedrifter påmeldt og kampen om norgesmestertitlene er beinhard, sier Svein-Erik Eide i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.

– Poenget med kåringen er å gi norsk kjøttindustri en uavhengig og faglig tilbakemelding på produktene sine. De blir også satt opp imot konkurrentenes produkter. Det er ingen tvil om at NM i Kjøttprodukter over tid er med på å heve kvaliteten på norske kjøttprodukter, sier Eide.


NM-bedømmingen ble gjennomført på Etterstad videregående skole i Oslo. Råvare, utseende, lukt, smak og konsistens ble vurdert av uavhengige fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget.
– Ingen av dommerne vet hvilke produkter som kommer fra hvem, så her er det like store muligheter for småprodusenter som for store aktører til å hevde seg, sier Eide.


- Norske forbrukere som ønsker ekstra god julemat og pålegg på bordet i juletiden, bør ta en kikk nå som resultatene har kommet. Produktene som oppnår gull i konkurransen skal være det ypperste av norsk julemat, sier Eide.

Les mer om NM i kjøttprodukter her

Fatland Jæren styrker rådgiverlaget

07. november 2017
Odd Ingebret Paulsen (24) er klar til å treffe nye og gamle Fatland-produsenter.
Les mer
11717342 10153439929945902 6817005331842483295 o

Fatland Jæren styrker rådgiverlaget

Odd Ingebret Paulsen (24) er klar til å treffe nye og gamle Fatland-produsenter.

24-åringen er bachelor i agronomi fra Høgskolen i Innlandet, tidligere Høgskolen i Hedmark. Han har også en agronomutdanning fra Øksnevad videregående skule.

Paulsen er ansatt som produsentrådgiver ved Fatland Jæren og er både klar for å møte nye og "gamle" Fatland-produsenter, og dele av sin erfaring og kunnskap som en del av Fatlands lag av produsentrådgivere.

Paulsen er fra Orre på Jæren og er oppvokst midt i Norges matfat. Selv om han ikke er fra gård, kom han tidlig inn i primærnæringene som avløser og bak traktorrattet.

Gleder seg til å treffe produsentene

- Jeg ble påvirket av familie og venner. Landbruket og kontakten med dyr er enormt interessant og spennende. Storfe er nok det jeg kan aller best, men er interessert i alle dyreslag, sier Paulsen som håper på å være ute og treffe mange kjekke produsenter.

- Jeg drikker kaffe, ja. Og jeg kommer gjerne på gardsbesøk, sier 24-åringen.

På fritiden går det i fotball, både på banen og foran TV-skjermen. Bryne og United er lagene.

- Blir viktig

Konsernsjef Terje Wester gleder seg over å få Odd Ingebret Paulsen med på Fatland-laget.

- Han vil bli viktig i kontakten med våre gode leverandører. Fatland selger mye storfekjøtt, og vi ønsker flere bønder som leverandører. Det krever en innsats av oss! sier Wester.

- Det er også betryggende at vår nye medarbeider forstår seg på fotball, og heier på to av de beste lagene! mener konsernsjefen.

På tide å velge Fatland?

05. november 2017
Det lønner seg å velge Fatland. Her finner du ut hvorfor.
Les mer
Promo november 2021 Side 01

På tide å velge Fatland?

Det lønner seg å velge Fatland. Her finner du ut hvorfor.

Butikker og restauranter trenger enda mer kvalitetskjøtt fra Fatland. Derfor trenger vi enda flere kvalitetsprodusenter enn de over 5.000 produsentene som allerede har valgt oss.

Hvorfor du skal velge Fatland?

Vi vil svært gjerne komme i kontakt med deg som går med tanker om å velge Fatland, eller er nysgjerrig på hva vi kan tilby deg. Ta kontakt med oss her for en uforpliktende prat og gjennomgang av hva vi har å tilby og hvor mye det lønner seg å velge Fatland.

Årets siste slaktedag for småfe er 8. desember

03. november 2017
Fatland takker saueprodusentene for den gode tilførselen av lam i høst.
Les mer
18835913 1712592942098932 4141997030705519125 n

Årets siste slaktedag for småfe er 8. desember

Fatland takker saueprodusentene for den gode tilførselen av lam i høst.

Årets siste slaktedag før jul for småfe er fredag 8. desember 2017. Første slaktedag etter nyttår er mandag 8. januar 2018. Dette gjelder både Fatland Ølen, Fatland Jæren og Fatland Oslo.

Vi minner også om at alle småfe skal være merket med elektroniske øremerker og at innkjøpte dyr skal ha hvite øremerker ved levering.

Velkommen til julegrøten på Fatland Jæren

02. november 2017
Sett av tirsdag 12. desember til en hyggelig produsent-sammenkomst på Hommersåk.
Les mer
Julegrøt Fatland Jæren 2016.

Velkommen til julegrøten på Fatland Jæren

Sett av tirsdag 12. desember til en hyggelig produsent-sammenkomst på Hommersåk.

12. desember kl. 11-13 inviterer vi dere produsenter hos Fatland Jæren til en sammenkomst før jul på vårt livdyranlegg på Hommersåk.

Konsernsjef Terje Wester forteller om slakteåret som nærmer seg slutten og litt om året som kommer.

Vi serverer risengrøt, spekemat, julekaker og julemusikk og håper dere vil komme og få julestemning sammen med oss.

Kanskje finner noen av dere en mandel i grøten i år også?

Over 100 produsenter møtte opp på Fatland Jæren-julegrøten i 2016. Se bilder her.

Påmelding innen 8. desember her: