Ønsker mer moderne markedsreulering

25. mars 2019
Inge Fatland tar til orde for nye grep for å bringe saue- og lammekjøttmarkedet i balanse og dermed få til mer robust økonomi i saueholdet. Også markedsreguleringsordningen for storfe er moden for en oppdatering.
Les mer
Bilder fra årsberetningen 2017.

Ønsker mer moderne markedsreulering

Inge Fatland tar til orde for nye grep for å bringe saue- og lammekjøttmarkedet i balanse og dermed få til mer robust økonomi i saueholdet. Også markedsreguleringsordningen for storfe er moden for en oppdatering.

Les hele saken Kjøtt & eggprodusenten 2019-1, side 10-15.

Velkommen til fjosåpning i Nedre Vats

21. mars 2019
Severin Fatland og Marit Veum inviterer til åpent fjos lørdag 6. april kl. 11-14.
Les mer
Skjermbilde 2019-03-21 11.18.57

Velkommen til fjosåpning i Nedre Vats

Severin Fatland og Marit Veum inviterer til åpent fjos lørdag 6. april kl. 11-14.

Når: Lørdag 6. april kl. 11.00 - 14.00
Hvor: Eidevegen 40, 5578 Nedre Vats

Kom og sjå nytt, flott mjølkefjos med:

• Uisolert bygg med naturlig ventilasjon og gjødselkjeller under bygget
• Eigen velferd- og gjeldku-avdeling


Utstyr:

• VMS mjølkerobot – inkludert celletallsmåler, steam, BCS haldvurdering, klauvspyling
• Beiteport
• Profilerte spalter
• Fangfronter og liggebåser med madrasser
• Mafa kraftfôrsiloer og fleksiskruer
• Kraftfôrstasjoner med bakport
• Stasjonær mikser med transportør og belteutlegger fra TKS

Åpent fjos arrangeres i samarbeid med Felleskjøpet Rogaland Agder, Grude Bygg og Tine.

Prisprognose tidliglam 2019

13. mars 2019
Prisprognosen for tidliglam våren 2019 er klar.
Les mer
Småfe 2017

Prisprognose tidliglam 2019

Prisprognosen for tidliglam våren 2019 er klar.

For å sikre flest mulig videreforedlingsmuligheter for lammene, ønsker vi at flest mulig produsenter holder lammene litt lenger før slakting, slik at slaktevekten er noe høyere.

Her er årets prisprognose for avregningspris lam klasse R:

Uke 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Fra dato 15. apr. 22. apr. 29. apr. 06. mai 13. mai 20. mai 27.mai 03. juni 10. juni 17. juni 24. juni
Klasse R kr.55,00 kr.55,00 kr.55,00 kr.55,00 kr.55,00 kr.55,00 kr.54,00 kr.53,00 kr.53,00 kr.53,00 kr.53,00

Prisene er inkludert grunntilskudd og vektgrensen er 13,1 til 23,0 kg i perioden fra 15. april til 24. mai.

Fra 27. mai til 28. juni er topp-pris fra 16,1 kg., og - 3 kr./kg. fra 13,1 til 16,0 kg.

Lam under 13,1 kg mister grunntilskuddet og betales med 10 kr./kg. lavere pris enn lam over 13,1 kg.

I tillegg kommer kvalitetstilskuddene Elitelam (+ kr 3,00 pr kg, i klasse O+ og bedre, fettgruppe 1 + til 3, nedre vektgrense 15,1 kg.) og Elitelam Pluss (+ kr 5,00 pr kg, i klasse R og bedre, fettgruppe 1 + til 3, nedre vektgrense 17,1 kg.)

Til tillegg kommer også distriktstilskudd og puljetillegg, minus omsetningsavgift.

Fatland kan flytte lammene inntil 1 slakteuke for salget.

Lammeslakttilskudd på 450,- kommer på alle lam klasse O+, eller bedre, også tidliglam.

Ull er inkludert i prisen på tidliglam.



Nyhet: Søndagslevering av småfe på Jæren

05. mars 2019
Til høsten åpner Fatland Jæren for mottak av sau og lam på søndager.
Les mer
SEPTEMBER

Nyhet: Søndagslevering av småfe på Jæren

Til høsten åpner Fatland Jæren for mottak av sau og lam på søndager.

- På søndager kan da bonden selv kjøre inn dyrene til slakteriet på Hommersåk. Alle premieres da med fullt puljetillegg, uansett hvor mange sau og lam som leveres. Dyrene må meldes inn til slakt i forkant, som vanlig, sier Tore Oftedal, produsentrådgiver småfe i Fatland.

Det vil være mulig med søndagslevering ved Fatland Jæren fra søndag 18. august til søndag 27. oktober 2019.

Vi trenger ferskt lam til påske

20. februar 2019
Å levere lam til slakt når det er etterspørsel i markedet er positivt både for produsent og forbruker.
Les mer
large-6

Vi trenger ferskt lam til påske

Å levere lam til slakt når det er etterspørsel i markedet er positivt både for produsent og forbruker.

Våre kunder ønsker mest mulig ferske varer og vi oppfordrer deg som lammeprodusent til å hjelpe oss med dette, slik at vi sammen kan vi tilby ferske lammelår til påske.

Ta kontakt med våre innmeldingskontorer, eller produsentkontakter, for å finne en god levering i mars!

Vi minner samtidig om at for å kunne klassifiseres som lam, må fjorårslam slaktes innen 12. april.

Avlivingskurs småfe både i Ølen og på Jæren

11. februar 2019
Etter flere oppfordringer arrangerer vi i vår kurs i avliving av småfe.
Les mer
SEPTEMBER

Avlivingskurs småfe både i Ølen og på Jæren

Etter flere oppfordringer arrangerer vi i vår kurs i avliving av småfe.

Syke og skadde dyr, som ikke kan eller skal behandles, skal avlives så fort som mulig slik at dyret slipper å lide.

Bedøving og avliving må gjøres på en måte som forhindrer unødvendig lidelse hos dyret og ivaretar sikkerheten til den som utfører oppgaven.

Nå har du muligheten til lære mer om avliving av småfe på kurs både hos Fatland Ølen og Fatland Jæren.

Tid og sted: Fatland Jæren onsdag 6.mars kl. 19.00 og Fatland Ølen torsdag 14. mars kl. 19.00.

Foreløpig program:

  • Litt teori.
  • Opplæring/ bruk av boltepistol.
  • Enkel servering

Påmelding:

Fatland Jæren
Produsentrådgiver Tore Oftedal
Mobil 96 94 61 81
Send e-post


Fatland Ølen
Produsentrådgiver Hilde K. Håland
Mobil 98 24 22 14
Send e-post