P2282023

Prisprognose på gris omkring jul og nyttår

Fatland ønsker å slakte mye gris før jul for på best mulig måte betjene markedet med fersk gris.

Prisnedtrapping før jul er helt nødvendig for å få slaktet fram til markedet før høgtiden setter inn. I praksis skal vi hente fram slakt fra 2 uker, fra den 18. desember 2015 til 4. januar 2016.

Disse to ukene med slakt må vi dele ut på de siste ukene fram til jul.

Fatland ønsker å slakte mye gris før jul for på best mulig måte betjene markedet med fersk gris.

Vi har laget en prisløype som skal legge til rette for at dere produsenter leverer grisen når kundene ønsker å finne svinekjøttet i disken!

Vi har prøvd å tilpasse prisløypa slik at produsentene sin økonomi blir godt ivaretatt.

Prisnedtrappingen er gjort slik at det lønner seg best å slakte grisen tidligere enn vanlig, på de siste kg som grisen vokser blir verdien «spist opp av» prisnedgang og kraftfôrkostnad. Da er det like godt at grishuset står tomt noen dager ekstra.

Svinekjøtt er julemat, og vi må gi kundene våre mest mulig ferskt kjøtt i desember! Vi planlegger å avslutte svineslaktingen fredag 18. desember, og slakter bare noe gris etter behov i juleuka. Vi starter opp 2016 med slakting mandag 4. januar.

Innmelding i god tid er viktig! Meld inn riktig antall innen tirsdag uka før ønsket slakting.

Klikk her for å lese hele prisprognosen på juleslakt av gris 2015