Fatland Ølen

Fatland kan bli "Årets bedrift"

God økonomisk vekst, ledende på sitt område og godt arbeidsmiljø er blant kriteriene.

Fatland-gruppen er en av tre finalister til kåringen "Årets bedrift" i regi av Haugesundregionens Næringsforening.

Kriteriene for å bli valgt til «Årets bedrift» er:

  • Ha hovedkontor i regionen.
  • Ha en god økonomisk utvikling over tid
  • Være ledende på sitt område
  • Være en god nettverksbygger i vår region
  • Være en god arbeidsplass med godt arbeidsmiljø

Vinneren blir avslørt på Haugalandskonferansen 4. mars. De to andre finalistene er Hydal Group og Ølen Betong.

Juryen har notert seg følgende om Fatland-gruppen:

  • Forventet omsetning 2015: 4 milliarder
  • Resultat:  Rundt 50 millioner
  • Antall ansatte: 620 hvorav vel halvparten i Ølen.
  • Fatland ble startet i 1892 og er den ledende private kjøttprodusenten i Norge. Har bygd stein på stein og investerer nå i et flunkende nytt produksjonsanlegg i Ølen som vil doble produksjonen med samme antall ansatte.
  • Har tatt i bruk moderne produksjonsutstyr, som gir økt produktivitet og sikrere produksjon. Produserer nå dobbelt så mye med like mange ansatte som for 10 år siden.
  • Fatland har posisjonert seg for framtiden og er den største utfordreren til Nortura. Gode avtaler med Coop og Norgesgruppen sikrer god avsetning. På en dag kan det produseres nok kjøttdeig til hele Norge fra anlegget i Ølen.
  • 70 vogntog kjører daglig ut og inn til Fatland Ølen. Sykefraværet er under bransjenivå og selskapet har stabil arbeidskraft. Medd 5000 bønder som leverandører er Fatland navet i den private kjøttbransjen.