Cavalese údolí 1

Bli med Fatland på fagtur til Dolomittene, 11. - 18. september 2019

Vi ser på landbruk og matforedling i Val di Fiemme, midt i de flotte Dolomittene. Avreise onsdag 11. september, og en uke fullspekket med faglige besøk og flott natur!

Reiseleder er Terje Wester, som har god lokalkunnskap i Val di Fiemme, og som liker å reise på tur med gode leverandører!

Program

Onsdag 11.09

Fly til München fra Stavanger (08.20) eller Oslo (10.05).

Ankomst München kl. 12.15, der vi blir hentet i buss.

Lunsj kl. 13.30.

Med ca. 4 timers busstur gjennom Østerrike og Brenner-passet, er vi fremme i Cavalese i Val di Fiemme ca. kl 18.30.

Vi skal bo på Hotel La Stua ****, midt i sentrum av byen som er berømt fra Tour de Ski (Monsterbakken), og Marcialonga (målgang).

Middag på hotellet kl. 20.00.


Torsdag 12.09

Frokost på hotellet.

I dag skal vi bli presentert for landbruk og –skogindustri i Val di Fiemme.

Lunsj i forbindelse med gårdsbesøk.

Middag på hotellet.


Fredag 13.09

Frokost på hotellet.

I dag skal vi på besøk på setra! Bøndene i dalen har stor seterdrift med storfe og småfe, og det er også bønder fra lenger sør i Italia som kommer med sauene. Det nærmer seg at dyra skal hjem, og vi skal spise lunsj på en seterhytte på ca 2.500 m.o.h. Det blir litt vandring i fjellet, så godt skotøy og turklær er viktig!

Middag på hotellet.


Lørdag 14/9

Frokost på hotellet.

Besøk på meieri, for informasjon om produkter og tilførsler.

Lunsj

Besøke en gård med melkegeiter.

Middag på hotellet.


Søndag 15.09

Frokost på hotellet.

Da reiser vi til fjells igjen, for å se på seterdrift!

Lunsj.

Besøke en honningprodusent.

Middag på hotellet.


Mandag 16.09

Frokost på hotellet.

Vi setter oss i bussen og setter kursen nordover. Vi stopper i Østerrike for å besøke en bonde som driver med gårdsturisme.

Lunsj.

Vi kjører til hotellet (navn kommer senere).

Middag på hotellet.


Tirsdag 17.09

Frokost på hotellet.

Gårdsbesøk for å se på melk- og kjøttproduksjon på Simmental.

Lunsj

Vi ser på fornybar energi i landbruket.

Middag på hotellet.


Onsdag 18.09

Frokost på hotellet.

Avreise til flyplassen i München. Flyavgang kl. 12:55 med ankomst Oslo kl. 15.05 og Stavanger kl.16:50.


Pris

Turen koster kr 15.500,- for opphold i dobbeltrom, reise og alle måltider er inkludert.

For enkeltrom blir det et tillegg på kr. 1.500,-


Påmelding


Påmelding via Travel & Event på denne linken

Turen er sydd sammen for Fatland sine produsenter, og det blir en del vandring i fjellet. Den passer godt for alle som er i noenlunde god form, og  for alle aldre!

Det kreves minimum 30 påmeldte for å gjennomføre  turen.

Velkommen med til Dolomittene sammen med Fatland!